Oficiu ca la carte, dar fără doctori

Imagine simbol

De acum încolo, locuitorii satului Șendreni au la dispoziții condiții mult mai bune pentru a-și întrema sănătatea. Și asta, pentru că, la începutul lunii octombrie, aici a fost inaugurat un Oficiu al medicilor de familie, renovat, cu echipament modern pentru tratament şi diagnostic.
Acest lucru a fost posibil, grație Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).
”Vreau ca locuitorii satului să se bucure cu adevărat de condiţiile oferite, datorită sprijinului acordat de Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Obiectivul nostru este satisfacția pacientului, iar satisfacția depinde de condițiile în care i se acordă serviciile medicale și de medicii care îi acordă aceste servicii”, a subliniat Oleg Belbas, directorul Agenţiei Teritoriale Vest a CNAM.
Deși există la Șendreni un oficiu ca la carte, cu dotările necesare, deocamdată nu are cine să le stea la dispoziția șendrenenilor. Problema cadrelor și aici este acută.Oficiul medicilor de familie de la Șendreni nu are nici un medic care să activeze aici în permanență.
O soluție temporară a fost găsită. O dată pe săptămână, aici va veni un medic de la Centrul de Sănătate din Nisporeni, pentru a acorda serviciile medicale de care au nevoie oamenii.
În rest, la dispoziția pacienților vor fi cele două asistente medicale.
De menționat c noul Oficiu al medicilor de familie din șendreni a costat, per total, 1 milion 800 mii de lei. Partea leului, 1 milion 500 mii de lei, a fost oferită de către CNAM din Fondul de dezvoltare şi modernizare a instituţiilor medicale primare. Alte 250 mii de lei au fost contribuția Centrului de Sănătate din Nisporeni, iar 50 mii au fost oferiți de Consiliul raional Nisporeni.
”Este un proiect foarte important şi ne bucurăm că a fost dus la bun sfârșit prin eforturi commune”, a subliniat președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș.
De notat că edificiul respectiv este al şaptelea la număr în raionul Nisporeni, reabilitat din Fondul de dezvoltare şi modernizare a instituţiilor medicale primare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *