Mămăliga cea de toate zilele. Vedeți care sunt beneficiile ei

Mămăliga conține fibre, acizi grași nesaturați, vitamina E, vitamina K, fosfor magneziu și zinc și… nu îngrașă. Iată doar câteva motive pentru care merită să o introduceți în alimentație.
Deși pare un preparat banal, beneficiile aduse sănătății sunt multiple.
Nu doar că este bogată în minerale, dar conține vitaminele B6,C, E şi nutrienţi de care corpul are mare nevoie. Grăsimile sănătoase susțin buna funcționare a intestinelor, îmbunătățind astfel digestia și procesul de ardere a țesutului adipos.
Porumbul, ingredientul său principal, asemeni orezului și grâului, aduc aportul necesar de energie, mai ales datorită conținutului de fosfor, magneziu, zinc, potasiu și riboflavină.
Lipsa caloriilor o face să fie un preparat ideal în alimentație. Poți să o combini cu diferite alimente, deși cea mai cunoscută combinație este cea cu brânză și smântână. În felul acesta, contribuie substanțial la susținerea imunității în parametri normali.
Se pare că efectele sale pozitive sunt benefice mai ales în cazurile unde este prezent cancerul de colon și hemoroizii. Consumul frecvent de mămăligă poate preveni apariția lor.
Efectul său antioxidant, ajută la reducerea colesterolului rău din organism, susține buna funcționare a inimii și buna circulație sangvină.
Pentru imunitate, dacă ai făcut mămăligă și ai servit-o la masă, ce a rămas nu arunca. După ce s-a răcit, taie porția rămasă în felii groase de cel puțin 2 cm și pune-o la rumenit, apoi freac-o cu un cățel-doi de usturoi și fă un amestec de pătrunjel cu zeamă de lămâie pe care să îl torni peste felia unsă cu usturoi. Îți va spori imunitatea, vei beneficia de încă o porție de vitamina C.
Dacă ești răcit și ai o tuse expectorantă, fă repede o mămăliguță și aplic-o pe piept cu ajutorul unui șervet. Ajută.
Când ai nasul înfundat, după ce ai făcut mămăliga stai cu fața deasupra ceaunului în care ai preparat-o, punându-ți ceva peste cap, ca tot aburul să se ridice la nivelul sinusurilor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *