Toamna la Călărași. Și ploaia s-a numărat printre organizatori

Câștigătorul locului întâi. Primăria Vărzăreștii Noi
Câștigătorul locului întâi. Primăria Vărzăreștii Noi

Pe 8 octombrie, călărășenii i-au adus un nou omagiu toamnei. Aici a avut loc tradiționala sărbătoare ”Toamna de aur”, care a ajuns la ediția a VII-a.

Câștigătorul locului întâi. Primăria Vărzăreștii Noi
Câștigătorul locului întâi. Primăria Vărzăreștii Noi

Deși timpul de afară a fost rece și ploios, multă lume a dat curs invitației. Cele 21 de primării prezente din numărul total de 28 au amenajat colibe pline de bucate tradiționale moldovenești și vinuri de toate soiurile.
Iar gazdele au dat dovadă de multă ospitalitate și și-au primit oaspeții cu brațele deschise. Au venit reprezentanți ai oraşelor înfrăţite cu raionul Călărași: din Franţa, România, Polonia, Belarus şi Ucraina. Orice s-ar spune, toamna e frumoasă în Moldova.
”La Călărași, am pus accentul pe autenticitate”, a subliniat Sergiu Artene, președintele raionului.
Pentru organizarea sărbătorii s-au cheltuit circa 200 mii lei. A meritat, căci, vorba președintelui, ”oamenii noștri au nevoie de astfel de momente de relaxare”.
A fost și muzică, și dans, și voie bună, și multe premii.
”Cea mai amenajată colibă” a fost declarată cea pe care a înfrumusețat-o primăria Vărzăreștii Noi. ”A fost o amenajare deosebită, cu o moară de dimensiuni reale. Chiar au meritat diploma”, a subliniat Sergiu Artene.
În cadrul sărbătorii au fost premiați și cei mai buni producători de vinuri: Grigore Stratan din Răciula – pentru cel mai bun vin alb european, Tudor Aghenie din Sadova – pentru cel mai bun vin roșu european, Tudor Arhip, tot din Sadova – pentru cel mai bun vin rose european. Tudor Arhip a fost premiat și pentru cel mai bun vin hibrid. Iar Ion Tudoreanu din Hârjauca – pentru cel mai bun vin tânăr alb și cel mai bun vin rose hibrid. Un alt premiu a mers la Nicolae Toderașcu din Vălcineț – pentru cel mai tânăr vin roșu.
”Sărbătoarea s-a desfășurat în cele mai bune condiții. Chiar și ploaia a contribuit la organizare, pentru că aceasta e bogăția toamnei”, a spus, mai în grlumă, mai în serios, președintele raionului.



📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *