„GUTUIA DE AUR – LE COING D’ OR” – 2017, ediția a XI-a Concurs pentru tinerii francofoni din Republica Moldova

Les reseaux sociaux: avantages et inconvénients pour moimeme (Rețelele sociale – avantaje și inconveniențe personale)aceasta este tema propusă pentru ediţia curentă, a XI-a, concursului pentru tinerii francofoni din Republica Moldova „GUTUIA DE AUR – LE COING d’OR-2017”.
Şi anul acesta concursul a fost lansat la 26 septembrie, de Ziua limbilor europene, la Liceul „Gheorghe Asachi” din capitală. Concursul, iniţiat în anul 2005 de Secţia Moldova a Uniunii internaţionale a Presei Francofone (UPF), în parteneriat cu Facultatea Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM, şi Centrul pentru Jurnalism Independent, îşi propune drept obiectiv promovarea diversităţii culturale prin filiera francofoniei, descoperirea și promovarea tinerelor talente printre liceeni și studenţi şi încurajarea activismului civic al tinerilor din Republica Moldova.
La concurs sunt invitați să participe elevi, liceeni, studenţi şi alte categorii de tineri de la 15 la 25 de ani, care cunosc şi vorbesc fluent limba franceză.
Concursul se desfăşoară în 2 etape:
– prima, de elaborare și colectare a eseurilor pe tema anunţată la lansare, și CV-ul desfăşurat, cu fotografie, al participantului la concurs;
– a doua – etapa de expunere orală și dezbateri în fața publicului larg și a juriului pentru desemnarea învingătorilor.
În ziua desfăşurării celei de-a doua etape a concursului, membrii juriului, care au verificat în mod independent toate lucrările, codificate anterior de către comitetul organizatoric, și astfel au desemnat cei 10 laureați, sunt prezenţi pentru a asculta şi a evalua comunicările verbale şi gradul de cunoaştere a limbii franceze de către finalişti.
Această modalitate oferă garanţia evaluării obiective și dezinteresate a competenţelor şi performanţelor participanţilor la concurs. Eseurile celor 10 laureați, integral sau secvenţial, sunt publicate într-un număr special al publicaţiei secţiei Moldova UPF „Courrier de Moldavie”.
Prima etapă se încheie pe 16 octombrie; a II-a – a fost fixată pe 20 octombrie, la 10.00 în sala 222, blocul IV al Universității de Stat din Moldova (str. A. Mateevici, 60, etaj II).
Laureaţii concursului vor beneficia de premii bănești, cadouri, diplome și stagii la Centrul pentru Jurnalism Independent. Deținătorii diplomei de gradul I beneficiază de posibilitatea participării în emisiuni în limba franceză la Radio România Actualități, inclusiv un sejur de două zile la București.
Condiţiile de organizare şi participare la concurs le găsiți pe pagina publicației „Courrier de Moldavie”, (htpp//www.courrier.md).
Curaj, tenacitate şi inspirație!
 
Va așteptăm cu drag: cu diplome, cu gutui și cu premii. Bătălia performanțelor se va da pentru călătoria la București și participarea la emisiunea postului de radio Romania Actualități în limba franceză, oferită de Antena Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei, pentru premiile bănești, oferite de comunitatea moldovenilor din Elveția, pentru cărți și suporturi de stocare a informației etc.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *