Eterna romanță. Au rămas copleșiți de emoții

O seară de neuitat, cu romanțe vechi, dar care îți aduc fiori și azi, a avut loc la Călărași pe 12 octombrie. E pentru a cincea oară consecutiv, când aici se desfășoară deja tradiționala serată cu genericul ”Eterna romanță”.

An de an, numărul iubitorilor de romanțe crește, în acets an fiiin prezenți la eveniment peste 100 de călărășeni: și medici, și consilieri, și profesori, și elevi, și oameni de afaceri.
Toți au rămas impresionați, copleșiți de emoții.
”A fost excepțional prin prestația palpitantă a participanților de diferite vârste și notorietate, dar uniți printr-o enormă dragoste pentru arta autentică”, a menționat unul dintre spectatori, Valeriu Gorincioi, directorul Liceului ”Mihail Sadoveanu” din Călărași.
”Să dea Domnul să fie mai des astfel de serate culturale”, a spus și Mariana Iurcu, ghid la Muzeul de Istorie și Etnografie. Dânsa a mărturisit că-i place muzica în orice formă și că este mândră că la Călărași au loc asemenea evenimente, unde oamenii pot asculta muzică de calitate.
”O chitară cânta”, ”Car frumos cu patru boi”, ”Am iubit doi ochi albaștri”, ”În grădina ca-n povești”, ”Smaranda”, ”Vioara”, ”Am greșit”…  Sunt doar câteva romanțe cu adevărat eterne, care au răsunat în acea zi la Călărași.
Au fost interpretate de adevărați cunoscători ai genului, cu mult drag și professionalism. Printre aceștia, Silvia Goncear, deținătoarea premiilor mari ale celor două festivaluri celebre de romanțe:  ”Crizantema de Argint” din Chișinău și „Crizantema de Aur” de la Târgoviște, România.
Sau Raisa Bârnaz, deținătoare a unor locuri premiante la cele două festivaluri. Sau Mihai Cvasniuc, Marina Puțuntică… A încântat audiența și interpreta Ofelia Florica Harangus din Câmpina, România.
”Există adevărați titani ai culturii, care reuşesc să conserveze valorile cu multă demnitate şi dragoste. Acești artiști ne-au pus în suflet mireasma şi frumuseţea deosebită a romanței”, a menționat, la final, Aurica Amariei, specialistă la primăria Călărași, responsabilă de organizarea seratei. Cei care i-au venit în ajutor, susține dânsa, au fost și membrii Consiliului Local de Tineri. ”Ei au fost cei care au participat la confecționarea elementelor de decor și înfrumusețarea sălii. Fără ei nu m-aș fi descurcat”, a precizat dânsa, după care a adăugat că tinerii au manifestat și un interes deosebit față de romanță, ceea ce bucură.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *