A cerut și i s-a dat. Mobilierul a ajuns la destinație

Mare forfotă, săptămâna trecută, la spitalul din Nisporeni. Dar ce griji plăcute!
Aici a ajuns un camion plin cu mobilier spitalicesc din Italia. Și asta, grație unei moldovence, stabilite de ani buni acolo, Ludmila Furtună. Ea lucrează medic anestezist în Parma, ajută pacienții italieni, dar nu uită nici de ai ei, de acasă.
”Am cunoscut-o cu vreo patru ani în urmă, pe când lucram la Ungheni. Am păstrat legătura cu ea. Atunci când am venit la conducerea spitalului din Nisporeni, văzând care este starea de lucruri aici, am contactat-o și am rugat-o să ne ajute cu ce poate”, povestește Lidia Crăciun, directoarea Spitalului din Nisporeni.
Iată așa a reînceput colaborarea. Iar rezultatele nu au întârziat să apară. Mai întâi, la spitalul din Nisporeni a ajuns o ambulanță din Italia, de care chiar era mare nevoie.
Săptămâna trecută, au ajuns și 50 de paturi spitalicești, dotate cu tot ce e necesar ca pacientul să se simtă bine și confortabil. Au fost transmise din Italia și patru paturi electrice, scaune cu rotile, noptiere, seturi de chirurgie, dar și alte lucruri utile pentru o instituție medicală.
”Inițial, era vorba de 70 de paturi. În camion, însă, au încăput doar 50. Vedem cum facem ca să le aducem și pe celelalte”, a făcut o remarcă Lidia Crăciun.
Tot mobilierul a fost donat de către spitalul „Ospeda le Maggiore di Parma”, prin intermediul Crucii Roșii de acolo, unde Ludmila Furtună face voluntariat.

”După ce s-a schimbat mobilierul spitalului din Fidenza, a fost chemată Crucea Roșie. Datorită cererii pe care am depus-o acum doi ani, am făcut rost de toate aceste lucruri”, a explicat dânsa pentru reporterii protv.md.
Pentru transportarea mobilierului din Parma la Nisporeni s-au cheltuit 2500 euro, banii fiind din bugetul Spitalului raional.
În prezent, c
âteva secții spitalicești se află în reparație. După ce vor fi terminate lucrările, vor fi amplasate aici și noile achiziții. Este vorba de secția de chirurgie, de terapie intensivă.
”La capitolul paturi, spitalul nostru este dotat în totalitate. În schimb, avem nevoie de aparataje performante”, a subliniat directoarea spitalului. Pentru a le obține, și-aplanificat, chiar săptămâna viitoare, o deplasare în Italia.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *