Fiind suspectat de conexiuni cu filiere jihadiste internaționale, a fost reținut la Sculeni

imagine border.gov.md
imagine border.gov.md

imagine border.gov.md
imagine border.gov.md

Un bărbat, în vârstă de 33 de ani, originar din Tunisia, dar cu acte de identitate ale unui stat din Uniunea Europeană, a fost reținut de reprezentanții poliției de frontieră de la Sculeni.
Acesta este suspectat de conexiuni cu filiere jihadiste internaţionale.
Pentru continuarea cercetărilor, bărbatul a fost transmis, conform competențelor, reprezentanților Serviciului de Informații și securitate (SIS).
Din informațiile deținute, tânărul avea drept itinerar Republica Moldova – Ucraina – Federaţia Rusă – Kazahstan – China, punctul final de destinaţie fiind regiunea autonomă din China, Xinjiang, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului Poliție de Frontieră.
Ofiţerii de investigaţii ai SIS au stabilit un şir de elemente ce confirmă viziunile radicale ale respectivului, au depistat materiale şi dispozitive informaţionale cu caracter extremist islamic. Totodată, în bagajele acestuia au fost găsite obiecte ce facilitează staționarea pe timp de noapte în câmpuri deschise şi regiuni forestiere.
”Reieşind din eventualele riscuri cu caracter terorist şi din raţionamente de securitate, generate de prezenţa cetăţeanului străin pe teritoriul Republicii Moldova, acesta a fost declarat persoană indezirabilă pe o perioadă de 15 ani. Bărbatul a fost escortat către statul partener din Uniunea Europeană şi deferit organelor abilitate”, se mai arată în comunicatul de presă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *