Bani din Fondul de rezervă al Guvernului vor veni la Ungheni. La ce vor fi folosiți?

Guvernul a decis. Spre raionul Ungheni vor fi îndreptate 1,44 milioane de lei – pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale. 
”Este vorba de furtuna și vântul puternic din luna iunie”, a făcut o precizare președinta raionului, Ludmila Guzun.

Atunci, au fost afectate numeroase clădiri publice, case ale oamenilor, blocuri locative. Vântul a smuls acoperișul de pe un bloc cu cinci niveluri din cartierul Dănuțeni al orașului Ungheni. A rămas fără o parte din acoperiș și gimnaziile din Buciumeni și Bușila, grădinița din Teșcureni,  căminul cultural din Negurenii Vechi, depozitul de baloți de paie de la Gimnaziul din Boghenii Noi.
Gospodăriile casnice au fost ajutate din Fondul raional. Acoperișul Gimnaziului din Bușila a fost restabilit de către antreprenor, căci fusese construit cu puțin timp înainte și perioada de garanție nu expirase.
În rest, a fost nevoie de intervenția Guvernului.
”Comisia situații excepționale din Ungheni a lucrat foarte mult pentru a pune la punct toate actele necesare în vederea obținerii acestui ajutor”, a subliniat Ludmila Guzun. În plus, există o procedură complexă până a se decide dacă merită sau ba să fie alocați banii necesari. ”De aceea a și durat atât de mult până Guvernul a luat decizia respectivă. S-a verificat absolut totul și e firesc să fie așa, ca să nu fie făcute careva abuzuri”, a explicat președinta raionului.
Deci, cele 1,44 milioane de lei vor fi utilizate pentru restabilirea acoperișurilor gimnaziului din Buciumeni, grădiniței din Teșcureni, căminului cultural din Negurenii Vechi și depozitului de baloți de paie de la Gimnaziul din Boghenii Noi.
Procedurile de achiziție deja au început, iar în scurt timp vor demara lucrările de reabilitare a acoperișurilor, care se vor încheia până la finele anului curent, a dat asigurări Ludmila Guzun.
Per total, Executivul a alocat, pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale, 9,5 milioane de lei. Este vorba și calamitățile care au avut loc în perioada aprilie – iunie curent, se arată în comunicatul de presă al Guvernului.
Raionul Cimișlia va primi cei mai mulți bani – peste 3 milioane de lei. În raionul Ungheni vor ajunge 1,44 milioane, iar la Drochia – 462 mii de lei.
Pentru compensarea cheltuielilor de transport suportate Ministerul Afacerilor Interne va primi 2,69 milioane de lei, iar Ministerul Apărării – 1,86 milioane de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *