Festivalul etniilor la Călărași. Și iarăși fără romi

”Unitate prin diversitate”. Astfel s-a numit festivalul etniilor, care s-a desfășurat duminică, 17  septembrie, la muzeul ”Casa Părintească” de la Palanca. Este un festival tradițional, aflat la ediția a 17-a.

”Ziua a ținut cu noi. A fost o adevărată atmosferă de sărbătoare”, a menționat Eudochia Rusu, specialist principal la Direcția Raională de Cultură și Turism din Călărași.
Potrivit dânsei, la festival au participat moldoveni, ruși și ucraineni. Fiecare și-a prezentat obiceiurile și tradițiile, muzica și dansurile lor tradiționale.
Nici de această dată, romii, care reprezintă o etnie numeroasă în raionul Călărași, nu au participat la festival, invocând că pleacă la muncă în câmp.
Atmosfera de sărbătoare a fost creată și de cele 12 colective din raion. Au fost descoperite și promovate, totodată, tinerele talente. Meșterii populari și-au etalat lucrările, pe care le-au făcut special pentru această sărbătoare.
”Colinele din jurul muzeului radiau de bucurie și toată lumea a fost binedispusă”, a mai spus specialista din cadrul Direcției Cultură.
La final, Eudochia Rusu a subliniat că organizatorii și-au atins scopul – dezvoltarea relațiilor cultural-etnice și păstrarea identității culturale a fiecărei etnii.
De menționat că festivalul a fost organizat de către Direcția Raională Cultură și Turism din Călărași, în parteneriat cu primăria Hârjauca și muzeul ”Casa Părintească” din Palanca.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *