FOTO | Drumul de ocolire a orașului Ungheni. Noi promisiuni? Sau tăierea panglicii?

În luna octombrie, drumul de ocolire a orașului Ungheni, care va asigura acces direct spre punctul de frontieră Sculeni și va scurta substanțial traseul Chișinău-Sculeni, ar trebui să fie gata.
Cel puțin, asta declara, la început de an, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.


Inițial, drumul respectiv trebuia să fie dat în exploatare în toamna anului 2016. Este vorba de un drum cu o lungime de 7,71 kilometri,
care include construcţia terasamentului, a unui pasaj denivelat peste cale ferată, podeţe, sisteme de colectare şi evacuare a apelor.

Investiția pentru acest drum este de 10 milioane 730 mii de euro, fiind un grant oferit de Comisia Europeană.
Să tot lucrezi și să lucrezi.

”Avem toate premisele necesare ca de la Chişinău până la Sculeni să existe un drum european. O preocupare majoră rămâne ca toate lucrările planificate să fie efectuate în termen și calitativ”, declara, la 25 mai 2015, ministrul de atunci al Transporturilor, Vasile Botnari.

N-a fost să fie. Drumul de ocolire a orașului Ungheni nu a fost dat în exploatare, așa cum s-a promis, în toamna anului 2016.

Dar s-a făcut o altă promisiune, de către același minister al Transporturilor: lucrările de construcție a drumului respectiv vor fi finalizate în luna octombrie 2017.

La 7 iunie curent, viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Usatîi, însoțit de reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor și reprezentanți ai finanțatorilor, inspectat șantierul. Atunci, s-a constatat că lucările au înregistrat un progres de doar 28,81%, iar viceminsitrul a atenționat compania cehă OHL ZS, responsabilă de construirea acestui segment, asupra respectării angajamentelor anterioare: ca până în luna octombrie 2017 să fie dat în exploatare drumul de ocolire a orașului Ungheni.

Suntem deja la jumătatea lunii septembrie. Până în octombrie sunt zile numărate.

Ne-am deplasat pe șantier, ca să vedem care e situația.

Vom avea parte de noi promisiuni? Sau vom fi martorii tăierii panglicii și inaugurării oficiale a drumului de ocolire?

Priviți mai jos fotografiile realizate pe 17 septembrie și la Nicolaevca, de unde începe drumul de ocolire, și la Zagarancea, unde se termină.















📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *