Sub semnul nemulțumiților sau Vom fi politizați!

Cu ceva vreme în urmă, un cineva îmi spunea sus și tare că aș fi mai că nu purtătoarea de cuvânt a unei formațiuni politice de pe la noi. ”Am fost martoră cum ați venit la o activitate a partidului”, afirma fără drept de apel. A fost martoră ea, care găzduiește în localul pe care-l administrează zeci, dacă nu sute de evenimente de tot felul, începând de la forumuri și adunări și terminând cu nunți șu cumetrii. Bun martor, n-ai ce zice. I-am și uitat numele, dar îi zic simplu: Martora.
Uite că acum s-a găsit un altcineva, care să țipe în gura mare: ”Sunteți politizați și nu vreau să am de a face cu voi!”.
L-am rugat să ne explice ce înseamnă, în opinia lui, politizați. Nu am primit nici un răspuns care să ne lămurească măcar un pic.
Mai trec câteva zile, și îmi vine un mesaj: ”Constat cu stupoare că am tocmai 32 de prieteni Facebook, ale căror nume figurează și în lista de pe peretele roșu al tov. Dodon. Rog sa fiu înțeles corect și, în consecință, declar fără resentimente: nu vreau să am nimic în comun cu un președinte abject, ales în mod fraudulos! NU DODONULUI!”.
Ce să zic? Am pierdut un prieten. Și… nu mai înțeleg nimic.
Oameni buni, noi suntem reprezentanți ai presei! Cum poți informa lumea, cum poți face o analiză cât de cât obiectivă, dacă nu mergi la diverse evenimente, inclusiv adunări sau alte activități ale formațiunilor politice? Cum poți să te descurci în sutele de declarații făcute, dacă nu ai să urmărești paginile de facebook ale politicienilor noștri.
Apropo, nu numai Dodon e în vizorul nostru, ci și Andrian Candu, și Mihai Ghimpu, și Vladimir Plahotniuc, și  Pavel Filip, și mulți alții. Asta să însemne oare politizare?
Dar un doctor, care îi tratează pe toți, inclusiv pe lideri de partide, tot se numește… politizat?
Nemulțumirea, cred eu, are un alt substrat. Și martora, și ceilalți, pur și simplu au niște idoli ai lor. Cum îi atingi, sar ca arși.
Doamne, ce mă bucur că niciodată , dar niciodată, nu m-am implicat în politică, nu am fost membră de partid, nici măcar în perioada în care mi s-a pus condiția: te angajăm doar dacă scrii cerere în partid. Nu am scris-o, mi-am găsit un alt loc de muncă. Și nu regret. A fost o experiență utilă.
Nici nu vă imaginați cât de bine te simți liberă de partide, liberă de tot felul de lingăi și pupincuriști.
Apropo, o bună parte dintre nemulțumiți, am observat eu, au tot dus oala partidelor care s-au perindat pe la putere.
Și nu le place când taxezi partidele aflate la putere. Nu le place când mai pui, uneori, punctele pe I. Și procedează la fel cum… cea cu prăjina. O iau înainte cu acuzațiile. Nu vă străduiți prea tare. Oricum, ceea ce faceți e mai mult de domeniul amuzamentului.
Iar noi vom fi și în continuare politizați! Adică, vom merge și în continuare la tot felul de adunări de partid și evenimente politice. Vom urmări și în continuare postările politicienilor noștri: de la Dodon până la Ghimpu și invers. Chiar dacă se mai găsesc și martori de tot felul, care au mereu ceva de spus.
Vom fi politizați!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *