Experiențe inedite și un nou proiect-pilot la Ungheni

Timp de șase zile, zeci de voluntari ai Crucii Roșii din Anenii Noi, Bălți, Telenești, dar și din regiunea norvegiană Vestfold, s-au aflat la Ungheni, la o tabără de vară, unde, alături de gazde, voluntari ai Crucii Roșii din Ungheni, au participat la diverse activități, s-au împrietenit, au mers în excursii.
”Per total, au participat 24 de tineri voluntari. Tabăra de vară de la Ungheni este o premieră pentru Crucea Roșie Națională și o experiență inedită pe care o vom replica”, a declarat pentru ”Expresul” Serghei Vedernic, coordonator național al proiectului de înfrățire a filialelor din R. Moldova  a Crucii Roșii cu filiala din Vestfold  din Norvegia.
Fiind întrebat de ce a fost ales anume Ungheniul pentru această tabără, dânsul a explicat: ”Ungheniul are noroc de Elena Gavrișov, președinta filialei de aici a Crucii Roșii, o doamnă energică, care se implică în toate acțiunile. În plus, în proiectul de înfrățire cu norvegienii, filiala Ungheni a Crucii Roșii ocupă cel mai vizibil loc”.
Pe 28 iulie, în penultima zi a taberei de vară de la Ungheni, a avut loc și… ”Ora cadourilor”, așa cum a fost numită de Elena Gavrișov. În vizită la tinerii voluntari a venit și președinta raionului, Ludmila Guzun, ea și președinta de onoare a filialei Ungheni a Crucii Roșii. Participanților la tabără le-au fost înmânate broșuri despre Ungheni, pentru ei au fost realizate și carnete de notițe speciale cu imagini pe copertă din Ungheni.
Impresii
Amir Bari, președintele consiliului de tineret din cadrul Crucii Roșii din Vetsfold, Norvegia:
Mi-au plăcut mult activitățile care au fost organizate la Ungheni. Apropo, organizarea lor diferă de cea de la noi, astfel că am învățat din experiența dumneavoastră. A fost foarte interesant.
Chiar dacă Ungheniul este un orășel relativ mic, am văzut  aici o ambianță deosebită. Ne-a impresionat podul de peste Prut, în numele inginerului francez Gustave Eiffel, ne-au impresionat sculpturile din localitate, muzeul de istorie și etnografie. Ne-a plăcut și bucatele moldovenești, fructele și legumele de aici.
Nicoleta Plăcintă, voluntară a Crucii Roșii din Ungheni:
Am trăit, în aceste zile, noi experiențe, mi-am făcut noi prieteni. Aș mai dori asemenea întâlniri, inclusiv cu tineri voluntari din alte filiale.
Mihaela Prepeliță, voluntară a Crucii Roșii din Ungheni:
Mi-a plăcut entuziasmul, ce a domnit în tabără, am văzut fețele fericite ale oaspeților noștri. M-am simțit mândră de Ungheni și am realizat, în aceste zile, că avem un oraș foarte frumos.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *