Surprize frumoase pentru copilașii din Cornești și Romanovca

Imagine simbol. Din arhiva redacției

Primăria orașului Cornești le-a făcut, în acest an, copiilor din cele  două localități pe care le gestionează, adevărate cadouri, care vor dura în timp și le vor face copilăria mai frumoasă micuților.
Romanovca.
Cît timp s-au desfășurat lucrările de reparație la grădinița din sat, copii au fost în vacanță. Revenind din vacanță, ei, dar și părinții lor, au avut parte de o surpriză plăcută. În curte a apărut un nou teren de joacă, amenajat ca la carte, cu un tobogan, cu un balansoar, o nisiăieră, dar și alte elemente.
”Proaspătul loc de distracții a adus zîmbete și emoții de fericire pe fețele copiilor”, a făcut o remarcă primarul Vera Buga, povestind cum fiecare copil se grăbea să testeze atributele  instalate.
De notat că această realizare a fost posibilă, grație unui proiect cofinanțat de Programul de granturi mici ”Localitatea mea poate fi altfel”, lansat de Fundația Comunitară Ungheni, cu contribuția substanțială a Primăriei orașului Cornești.
”Cu siguranță, de acum încolo, educatorii și copiii vor petrece mai mult timp în aer liber, antrenîndu-și astfel sănătatea și devenind mai puternici și mai curajoși”, a subliniat Vera Buga.  Apropo, tinerele familii din Romanovca s-au implicat și ele în realizarea proiectului respectiv, au făcut voluntariat, au ajutat la instalarea echipamentelor noi pe terenul de joacă.
Cornești.
În centrul orașului, chiar recent, a fost dat în exploatare un teren nou-nouț de joacă. Și această realizare a fost posibilă, grație Programului de granturi mici ”Localitatea mea poate fi altfel”, lansat de Fundația Comunitară Ungheni, care a cofinanțat lucrările de construcție, alături de primăria Cornești.
”În rezultat, avem un teren de joacă pentru copii cu diferite echipamente pentru distracții. Acum, părinții sau buneii pot ieși la plimbare cu micuții. Aceștia au unde-și petrece timpul. Au fost create condiții ca cei adulți să se întâlnească și să discute între ei, în timp ce copiii se joacă în siguranță. Pentru ei au fost instalate bănci confortabile”, a relatat primarul Vera Buga, după care a accentuat: ”Având acest teren de joacă, copiii nu se vor mai juca în drum sau pe traseul internațional, care trece chiar prin centrul orașului și reprezintă un adevărat pericol pentru ei”.
Și la Cornești terenul de joacă este este dotat și cu tobogan, și cu balansoar, cu o nisipieră sau scăriță.
”Ne dorim, prin crearea unor condiții mai bune de creștere și educație a generației tinere, să atragem cât mai mulți tineri în localitate”, a mai spus primarul.
De notat că la Cornești a fost format și un grup de inițiativă din tineri părinți, care s-au implicat în realizarea proiectului, au contribuit cu bani și au convins populația să participe la lucrările de amenajare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *