Designer călărășean – creatorul uniformelor Gărzii de Onoare

Garda de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne are o nouă imagine. Și asta, grație celebrului designer Daniel Racovizza, originar din Sadova Călărașilor.

Anume el a fost selectat de Ministerul Afacerilor Interne din zecile de designeri din Republica Moldova. De ce? Răspunsul l-a oferit, pentru site-ul independent.md, Alina Zbancă, purtător de cuvânt în cadrul MAI: ”Dânsul este un designer foarte talentat. Ceea ce a dorit Ministerul de Interne a fost bine analizat de el, ca, ulterior, să vină cu o schiță bine ajustată la cerințele noastre –  fiind acceptată de conducere”.
Mai mult ca atât, Alina Zbancă a subliniat că a fost o colaborare de succes, pentru că ”el a reușit să îmbine cea mai bună calitate la un preț avantajos pentru o instituție de stat”.
Uniforma, la care s-a muncit circa nouă luni, are trei culori, care pot fi asociate cu culorile drapelului de stat al Republicii Moldova: roșu, galben și albastru, doar că-s un pic în nuanțe mai aprinse.
Deocamdată, au fost create doar patru uniforme de acest fel, pe care reprezentanții Gărzii de Onoare deja le poartă la diverse evenimente organizate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Urmează să mai fie cusute alte circa 20 de uniforme, astfel ca, până la sărbătorile naționale din august, aproape întreaga Gardă de Onoare să poarte uniforme noi.
De menționat că Daniel Racovizza este și autorul uniformelor de gală ale cavalerilor Ordinului „Ștefan cel Mare”, ale celor care s-au învrednicit de înalta disctincţie după conflictul armat de pe Nistru.
A absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, specialitatea Design vestimentar. A lucrat alături de designeri renumiți, iar cColecţiile sale au fost expuse la Chişinău, Bucureşti, Budapesta, Milano, Kiev şi Minsk.
Tot el a cochetat cu muzica, pictura, actoria, poezia. Are chiar şi o carte de versuri editată. Mai este şi campion naţional la sambo, atât între juniori, cât şi la seniori (în anul 2004).
În curând, designerul născut la Sadova va împlini 34 de ani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *