Podul rutier peste Prut de la Ungheni va avea 1,14 km


Podul de peste Prut de la Ungheni va avea o lungime de 1140 de metri. Acesta va înjumătăți practic distanța actuală dintre orașele Iași, România și Ungheni, Republica Moldova de la 47 km acum (prin Sculeni), la 22 km prin comuna ieșeană Ungheni, relatează ziaruldeiasi.ro.
Se fac primii pași pentru construcția podului care va înjumătăți distanța dintre Iași și Ungheni, micșorând-o cu aproape 25 kilometri, de la 47 la 22 kilometri. Cons­trucția podului peste Prut de la Ungheni este estimat că va costa 31,5 milioane euro (inclusiv TVA), iar cea mai mare parte a fondurilor va fi asigurată prin finanțări nerambursabile. Podul va avea o lungime de 1,14 km, iar Guvernul României va aproba, într-o şedință viitoare, indicatorii tehnico-economici ai investiției. Deocamdată, studiul de fezabilitate a fost avizat în Consiliul Tehnico – Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România. Întocmirea documentaţiei tehnice a costat aproape 800.000 RON (3.583.750 MDL), contractul fiind derulat în perioada 2015 – 2017.
Sursa de finanțare pentru lucrările de execuție, care a fost identificată de Ministerul Transporturilor (MT) din România, face referire la Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020. În prezent, ministerul românesc a demarat procedurile de licitație pentru proiectarea și execuția obiectivului, iar în paralel a făcut demersuri pentru obți­nerea acordului de mediu.

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *