Și-a suspendat activitatea. Promit să revină cu exponate multe și inedite

Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași și-a suspendat activitatea pentru șase luni. Motivul? ”În legătură cu necesitatea efectuării lucrărilor de construcție”, se arată într-o dispoziție a primăriei orașului Călărași.
Angajații muzeului au strâns deja toate exponatele și le-au depozitat în cutii. Au început, în aceste zile, lucrările de reparație și reconstrucție.
Va fi renovat capital acoperișul, fațada clădirii, dar și etajul doi, care până acum nu a fost exploatat. ”Toate acestea vor fi renovate dintr-un proiect, iar noi, din bugetul muzeului, am hotărât să facem reparație la primul etaj, să schimbăm toate geamurile și ușa de la intrare”, ne-a comunicat Mariana Iurcu, ghid – custode la Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași.
De menționat că aceste lucrări se realizează în cadrul proiectului: ”Valorificarea potențialului turistic al regiunii de centru a Republicii Moldova” în raioanele  Strășeni, Călărași, Nisporeni și Ungheni
Chiar dacă muzeul a fost închis pentru reparație, anagajații sunt în serviciu. Pe lângă faptul că se elaborează programul de redeschidere a muzeului, sevmai lucrează și asupra unui traseu turistic pentru două grupuri de turiști evrei și ruși, care și-au anunțat prezența la Călărași în luna iulie.
”Vizitatorii noștri rămâneau dezamăgiți, când le spuneam că închidem muzeul pentru o anumită perioadă. Totodată, s-au declarat mulțumiți că vom avea o casă nouă, mai mare, cu multe exponate pe care, până acum, le-am ținut ascunse din lipsă de spațiu”, a făcut o remarcă Mariana Iurcu. Dânsa promite exponate multe și inedite pentru călărășeni, îndemnându-i pe aceștia să rămână și în continuare activi și receptivi, dar și răbdători până la redeschidere.
”De trei ani avem elaborat acest proiect și tot căutam finanțare. Abia acum s-a găsit. Așa că este o suspendare a activității mult-așteptată. Vom avea și o deschidere pe măsură. Vom avea un muzeu mai frumos și mai spațios. Merită să fie așa, căci deja și-a făcut un nume”, a adăugat și primarul de Călărași, Nicolae Melnic.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *