Ferice de copiii sadoveni

Aproape un milion de lei a oferit Guvernul României pentru Grădinița ”Albinuța” din Sadova. Din acești bani a fost schimbat acoperișul, au fost renovate sistemele de aprovizionare cu apă și canalizare, a fost renovată în totalitate bucătăria, ea fiind dotată și cu utilaj modern. A fost schimbat sistemul electric, sistemul de ventilare, a fost procurat mobilier nou, a fost amenajat ca la carte și cabinetul medical.
Pe 7 iulie, într-o atmosferă cu mult fast, în prezența unor înalți oficiali, grădinița a fost inaugurată. Prezent a fost ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. prezent a fost și șeful statului, Igor Dodon, care a menționat ulterior că a frecventat și el, pe vremuri, această grădiniță.
Oaspeții, așa cum e tradiția pe la noi, au venit cu daruri multe și frumoase pentru cei 70 de copii ce vor veni aici, în noua grădiniță. Președintele raionului, Sergiu Artene, a oferit un lot de cărți, materiale didactice și jucării. Dânsul a înmânat și scrisori de gratitudine și mulțumire celor ce au contribuit la renovarea grădiniţe: ambasadorului României în Republica Moldova și conducerii FISM.
Tot cadou a fost și un teren de joacă nou-nouț, în valoare de peste 50 mii de lei, oferit de Fundația „Din Suflet”, condusă de Galina Dodon, soția președintelui. Darul însă a fost prezentat de Igor Dodon. Anterior, prin luna februare, dânsul povestea cât de mult a ajutat grădinița din satul său natal, vorbe infirmate, însă, de primarul satului, Vladimir Susarenco, dar și de directoarea grădiniței.
Grădinița a fost renovată prin Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova. La Sadova au mers 900 mii de lei, iar Igor Dodon s-a văzut nevoit să spună: ”Le mulțumesc pentru acest gest prietenesc și foarte folositor colegilor noștri de peste Prut”.
Grădinița de la Sadova a fost construită în anul 1979 și de atunci nu a fost efectuată aici nici o  reparaţie capital. Iată că acum, grație Guvernului României, clădirea a fost renovată, iar copiii vor avea condiţii optime pentru educaţie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *