Gospodar la casa lui sau Dodon, Ioniță, Ștefan cel Mare și… Putin

N-a scăpat ocazia șeful statului, Igor Dodon, să-și facă încă o dată publicitate. De data aceasta, pe seama
Ambasadorului României la Chișinău,  Daniel Ioniță.
Fiind la inaugurarea grădiniței de la Sadova, dânsul l-a invitat pe ambassador la casa lui părintească, făcându-i, așa cum s-a exprimat, o excursie prin vie, prin ogradă și prin beci.
Nu întâmplătoare această excursie. ”I-am ilustrat cum arată o gospodărie moldovenească”, a explicat Igor Dodon pe pagina sa de facebook, după care a trecut la refrenul său preferat: ”Să prietenim ca vecini, ca frați, să ne ajutăm și să ne respectăm reciproc, dar fiecare să fie gospodar la casa lui”.
Comentariile nu au întârziat să apară.
Cineva l-a întrebat pe Igor Dodon în ce limbă au vorbit? ”În limba lui Ștefan cel Mare”, a urmat răspunsul.
”Nu cred ca ați vorbit în limba lui Ștefan III Mușat. Nu o cunoașteți, așa cum nu o vorbește nimeni la ziua de azi, decât, poate, unii oameni de stiinta lingviști”, i-a replicat Iurie Vlasov.
Valentina Petrasco a continuat pe o notă mai dură: ”A murdărit poporul român și după asta îl cheamă pe ambasador în ospeție. Câtă ipocrizie! De fapt, noi toți suntem așa: avem cetățenie română și îi numim cum ne vine. Dodon este unul dintre noi”.
Nu i-a plăcut, se pare, menționarea numelui lui Ștefan cel Mare lui George Georgiu, care întreabă: ”Dar Stefan unde-i, Dodoane? E înmormântat sub monument?”,  făcând aluzie că domnitorul își doarme somnul de veci în România.
În schimb, Vica Doroftei declară sus și tare: ”Mă bucur pentru o așa întrevedere, la care s-a văzut atitudinea și mîndria față de satul natal, de casa părintească , de tot ce-i frumos în jurul nostru! Succese domnului Președinte”.  O altă internaută, Elena Dodon, a punctat: ” Frumos spus, cei șapte ani de acasă s-au format anume acolo, la grădinița din Sadova. Mândră de satul meu și grădinița care a format personalități”.
Postarea respectivă nu a rămas fără o reacție din partea altora. ”Ce personalități aveți în Sadova? Dodon nu e personalitate. Este trădător sau vărul dumneavoastră”, a scris Valentina Petrasco.
Și, la final, referindu-se la fraza lui Igor Dodon că fiecare trebuie să fie gospodar la el acasă, Tanya Sofronov îl sfătuiește: ”Să nu uitați să-i amintiți și lui Putin, când vă veți revedea, să fie gospodar la casa lui”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *