Încă doi cetățeni de onoare ai comunei Sipoteni

Pe 5 iulie, într-un cadru festiv, în prezența mai multor locuitori ai satului Sipoteni și a unor oaspeți de vază, fostul șef al Secției Situații Excepționale Călărași, Vasile Zaharia, acum și șef al serviciului pompieri voluntari Sipoteni, precum și Hans Kohler, președintele organizației ”Moldova Project” din Austria, au primit titlul de ”Cetățean de onoare al comunei Sipoteni”.
”În semn de mulțumire și înaltă apreciere a meritelor remarcabile depuse pentru asigurarea securității cetățenilor comunei Sipteni”, se arată în diploma ce confirmă acest titlu.
Ulterior, după ce a revenit acasă, austriacul Hans Kohler a scris pe pagina sa de facebook: ”În comuna Sipoteni din Republica Moldova ne-a fost acordată o mare onoare: Vasile Zaharia, unul dintre comandanții în serviciul de pompieri profesioniști, și eu, am fost nominalizați pentru a onora cetățenii Sipoteniului, grație eforturilor noastre de a stabili un post de pompieri voluntari”. La rândul său, Vasile Zaharia, profund emoționat, a menționat că este pentru prima dată în viață când i se acordă un asemenea titlu. ”Cred că a fost apreciată munca pe care am depus-o alături de colegii din Ausria. Diploma respectivă și-a găsit deja locul său, alături de celelalte diplome de nivel internațional”, a săus dânsul.
Vasile Rață, primarul de Sipoteni, susține că aceste două persoane merităpe deplin titlul de cetîțean de onoare, pentru că au dat dovadă de insistență, curaj și dăruire de sine în deschiderea Postului de salvatori și pompieri voluntari din comuna Sipoteni. ”Prin instistența lui Vasile Zaharia și aportul austriecilor ma implementat un proiect util pentru comuna noastră”, a subliniat primarul.
De menționat că Sipoteniul mai are doi cetățeni de onoare. Este vorba de Ilie Rău, președinte al raionului Călărași în perioada 2008 – 2015, și Ștefan Chitoroagă, care, în anii 2009 – 2013, a fost viceministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Ambii sunt originari din Sipoteni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *