Un târg al locurilor de muncă. Pentru tineri în mod special

Oferte de muncă, ghidare în carieră, master-class-uri în frizerie, cioplit în lemn, consultanță în inițierea afacerilor, sprijin informațional în legislația muncii… De toate au avut parte călărășenii care au participat joi, 25 mai, la târgul locurilor de muncă pentru tineret, organizat de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi (AOFM). 
”Tradiţional, la sfârşitul lunii mai, AOFM Călăraşi dă întâlnire angajatorilor cu persoanele aflate în căutarea unui post de lucru, organizând târguri ale locurilor de muncă. Ediţia din acest an a fost consacrată tinerilor. Aceștia au venit pentru a se informa despre locurile vacante propuse, dar şi pentru a se familiariza cu alte oportunităţi oferite de Agenţie”, a explicat Doina Harea, șefa AOFM Călărași.
Sergiu Artene, preşedintele raionului, s-a arătat încrezător, chiar de la începutul evenimentului, că atât angajatorii, cât şi şomerii vor pleca acasă cu rezultate pozitive. Dânsul a îndemnat tinerii să fie activi şi să se concentreze asupra oportunităţilor oferite de angajatorii autohtoni.
Și primarul orașului Călărași, Nicolae Melnic, prezent la eveniment, s-a arătat mulțumit de prezența tinerilor în număr mare. ”Acolo unde se vrea cu adevărat o schimbare, prin eforturi consolidate, rezultatele nu întârzie să apară”, a subliniat dânsul.
Pe lângă cei 20 de agenţi economici care şi-au expus oferta la târg, au dat curs invitaţiei şi colegii din alte instituţii: Inspecţia Teritorială de Muncă, Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, precum şi de la alte direcţii ale Consiliului raional.
Târgul a fost organizat şi de această dată în parteneriat cu Biblioteca Publică Raională „Grigore Vieru”, adunând, per total, peste 80 de persoane interesate de a se angaja.
”O latură atractivă a târgului au fost şi în acest an master-class-urile, la care participanţii la târg au asistat cu mare interes”, a menționat Doina Harea, după care a adăugat: ”Unii angajatori chiar s-au arătat mulţumiţi de numărul de solicitanţi, cu care urmează să iniţieze procedura de angajare”.
Potrivit dânsei, datele preliminare arată că circa 20 de persoane au fost selectate pentru angajare de către angajatori.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *