Un gest nechibzuit – consecințe neplăcute

Imagine: publika.md

De două luni încoace, locuitorii orașului Nisporeni sunt nevoiți să înoate prin apă când ajung pe una din străzile centrale ale localității, Alexandru cel Bun.
Nemulțumit de situația creată și de lipsa unei reacții din partea autorităților locale, cineva a filmat băltoaca din mijlocul drumului și a transmis imaginile video presei.
Gestul l-a pus pe jar pe primarul Grigore Robu. ”Dacă cineva n-a avut răbdare și înțelepciune să vină mai întâi la primărie și să discute despre problema apărută, dar s-a grăbit să facă show-uri pe la televiziuni, atunci nici nu mai vreau să comentez nimic”, a declarat dânsul din start.
Starea de nervozitate, însă, i-a trecut repede. Deja pe un ton moderat, a spus că știe despre lacul  format în acel loc, dar, deocamdată, nu-i poate ajuta cu nimic pe cei care ajung cu greu la garajele amplasate pe strada cu pricina. ”E un loc mlăștinos, unde apele freatice sunt la suprafață. Nu sunt sigur dacă vom reuși să scăpăm ușor de acea apă”, a recunoscut primarul.
Și Victor Popov, directorul Gospodăriei comunale Nisporeni, este de aceeași părere. După ce a studiat problema, dânsul și-a spus verdictul: ”Oamenii și-au făcut dureri de cap cu mâna lor – au astupat canalul de scurgere a apelor pluviale de acolo, pentru a-și face mai mult loc pentru mașinile lor”. În plus, a atenționat că acel teren e proprietate privată și autoritățile locale nu au dreptul să cheltuie banii publici pentru a le soluționa problemele.
”Atunci când i-am atenționat pe oameni să nu astupe canalul de scurgere, ei ne-au spus că fac ce vor cu pământul lor.
Acum însă vin să se plângă la primărie”, a mai făcut o remarcă Victor Popov.
Așa sau altfel, problema rămâne, iar proprietarii garajelor continuă să se indigneze.
Ce-i de făcut? ”O soluție ar fi să săpăm un canal de scurgere mai într-o parte de acea zonă, pe terenul din gestiunea primăriei. Specialiștii lucrează deja asupra devizului de cheltuieli, pe care îl vom propune ulterior spre aprobare Consiliului orășenesc. Dacă îl vor aproba, atunci ne vom apuca de treabă”, a explicat Victor Popov.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *