La Ungheni se naște viitorul

Imagine: faclia.md

În anul 1959, Ungheniul avea doar 12595 de locuitori, ca, exact peste 40 de ani, în 1989, să ajungă la 40489. A fost ora de vârf a orașului! Niciodată Ungheniul nu a avut mai mulți locuitori ca atunci.
A urmat apoi descreșterea. Conform recensământului din 2004, populația număra deja 35311 cetățeni, iar peste zece ani, în conformitate cu ultimul recensământ, sunt doar 30804 de ungheneni.
Numărul populației tot scade. Se nasc tot mai puțini copii.
Ce-i de făcut?

Imagine: faclia.md

Consiliul Local al Tinerilor din cadrul Centrului Regional de Resurse pentru Tineret Ungheni și Primăria orașului, în parteneriat cu Centrul Prietenos Tinerilor „Impuls” și ziarul ”Expresul”, a dat startul unei campanii cu genericul: ”La Ungheni se naște viitorul”. Aceasta se va desfășura în perioada mai – iunie 2017, fiind prilejuită și de celebrarea a 555 de ani de la prima atestare documentară a localității.
”Prin această campanie ne-am propus să sporim nivelul de informare și sensibilizare a populației și, în mod special, a tinerilor, privind avantajele planificării familiei şi protecţiei sănătăţii reproductive”, a menționat Angela Ciocîrlan, directoarea Centrului Regional de Resurse pentru Tineret Ungheni.
Astfel, vor fi organizate și desfășurate diverse acțiuni, menite să contribuie la conștientizarea de către actorii sociali și comunitate a necesității creșterii natalității în orașul Ungheni, dar și a creării condițiilor optime de creștere sănătoasă a copiilor. Printre activitățile planificate se regăsesc: ateliere de lucru, sesiuni de informare, materiale de informare și sensibilizare în presă referitoare la sănătatea reproductivă.
Vor fi identificate și 10 tinere familii din oraș, care au adus pe lume, în anul 2017, al treilea copil. Toate zece familii vor primi diplome de gratitudine pentru ”recunoașterea contribuției aduse la creșterea populației orașului Ungheni”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *