Dublă lansare de carte la Biblioteca ”Dimtrie Cantemir” din Ungheni

Pe 11 mai, Ion Popa-Pădure, originar din Măgurelea Unghenilor, însoțit de bunii săi colegi de la Fundația ”Draghiștea”, au oferit iubitorilor de frumos din Ungheni o adevărată sărbătoare ”cu miros de floare de castan, împodobită cu o broderie fină de poezie croșetată cu muzica unui neam, cusută pe margini cu istoria unui sat vechi și pururi nou – Măgurele”, vorba angajaților de la bibliotecă.
După ce, în toamna anului trecut, și-a lansat monografia ,,Satul Măgurele de pe Valea Culișoarei”  la biblioteca din satul natal, iată că acum a lansat-o și la Ungheni. A lansat și un volum de versuri, întitulat „Însetat de lumină”.
”A fost o lansare mai deosebită, o lansare specială”, avea să spună mai târziu Ion Popa-Pădure, explicând și de ce. În primul rând, a avut parte de un public elevat. ”Nu m-am aștepat că vor veni atât de mulți și atât de iubitori de frumos”, a recunoscut dânsul. În al doilea rând, a fost și cântec, și poezie, și dramaturgie, și chiar critică literară.
De notat că printre cei prezenți la eveniment s-a numărat și compozitorul Savelie Cojocaru, și artistul plastic Victor Cobzac, și publicistul Victor Ladaniuc, și epigramistul nisporenena Grigore Drăgan… Mai pe scurt, multă lume bună.
Surprizele s-au ținut lanț, astfel că participanții la eveniment nici nu au observat când a trecut  timpul.
Ion Popa-Pădure a ținut să menționeze și prestația angajaților bibliotecii, în frunte cu directoarea Nadejda Mihai, care, a recunoscut dânsul, l-a surprins în mod plăcut.
Ce mai, a fost o lansare pe cinste, o adevărată sărbătoare pentru bibliofili.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *