Un selfie cu familia la bibliotecă

În luna mai, tot mai mulți copii merg cu familia la bibliotecă. Asta, pentru că biblioteca publică raională ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni i-a provocat să vină aici fie cu mama, fie cu tata. Sau chiar cu ambii părinți!
De ce? ”Știind că adulții vin mai rar la bibliotecă, am hotărât să inițiem concursul: ”Un selfie cu familia la bibliotecă”, astfel ca să-i atragem și pe ei la noi”, a explicat Aliona Manciu, șefa serviciului asistență metodologică de specialitate la Biblioteca ”Dimitrie Cantemir”.
Copiii au tot venit, luându-și cu ei și părinții. Și-au făcut aici câte un selfie, apoi, ajungând acasă, au trimis poza la bibliotecă printr-un e-mail.
Începând cu data de 20 mai, timp de o săptămână, pozele vor fi afișate pe pagina de facebook a Bibliotecii ”Dimitrie Cantemir”, astfel ca participanții la concurs, care deja sunt și prietenii online ai bibliotecii, să poată urmări postările și să distribui pozele lor celorlalți prieteni de pe facebook.
”Ne-am propus să atragem în acest concurs circa 50 de familii. Cred că ne va reuși, mai ales că deja avem destul de multe cereri”, afirmă Aliona Manciu.
Familiile, pozele cărora vor primi cele mai multe aprecieri (like-uri), vor fi invitate la bibliotecă pentru o sesiune foto.
Iar sesiunea foto va fi realizată de către angajații ziarului ”Expresul”, care este și partener al bibliotecii în acest concurs. Câștigătoare vor fi declarate 15 familii. O galerie foto, în care se vor regăsi familiile câștigătoare va fi publicată și pe site-ul Expresul.md.
Aceste familii își vor vedea copiii lor și pe panourile publicitare din orașul Ungheni, un alt partener al bibliotecii. Fiecare copil va promova câte o carte. De fapt, provocarea așa și se numește: ”Dorești să-ți vezi copilul pe panourile publicitare din orașul Ungheni?”.
Începând cu 1 iunie, când este marcată și Ziua internațională a copilului, familiile își vor vedea odraslele și pe panourile LED din Ungheni.
”Astfel, noi promovăm și serviciile de bibliotecă, și pagina de facebook a bibliotecii. În plus, atragem tot mai mulți utilizatori la bibliotecă: și copii, și maturi”, a explicat Aliona Manciu.
Apropo, înainte de începerea concursului respectiv, a fost realizat și un clip, care a fost postat pe pagina de facebook a bibliotecii.

 
 
 
 
V


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *