”Culorile luminii” vor lumina sărbătorile

De acum încolo, vor ști cum se realizează cele mai frumoase lumânări parfumate în localitatea lor, la Nisporeni, în atelierul familiei Cîrchelan. Sunt lumânări cunoscute în toată republica și chiar peste hotare.
O vizită în acest atelier, numit sugestiv ”Culorile luminii” au efectuat, chiar recent, micuții din clasa a treia de la Gimnaziul ”Mihai Eminescu” din Nisporeni.
”În ultimul timp, ne vizitează des copiii, dar și adulții, curioși să afle cât mai multe despre lumânările pe care le producem. Așa că ne-am obișnuit deja cu oaspeți și, de fiecare dată, îi primim cu drag”, ne-a comunicat Angela Cîrchelan, cea care se și ocupă nemijlocit de realizarea lumânărilor.
Potrivit dânsei, micii vizitatori au fost curioși să afle, dar mai ales să vadă cu ochii lor, cum este creată o lumânare. Curiozitatea le-a fost satisfăcută.
Angela Cîrchelan a încălzit într-un vas special parafina cu stearină, a adăugat un pic de colorant, după care a turnat compoziția într-o formă de piramidă.
Dar, până a fi gata, durează. După ce se întărește, lumânarea este luată în primire de Ion Cîrchelan, pictor acuarelist.
Cu ușoare atingeri ale pensulei, artistul va picta pe lumânare cele mai frumoase peisaje, flori și alte elemente, oferind astfel originalitate produsului final.
În aceeași zi, copii au avut posibilitatea să creeze și un trandafir. Fiecare dintre ei a modelat din parafină câte o petală, apoi, adunându-le, au format împreună un trandafir de toată frumusețea.
Atelierul ”Culorile luminii” a prins viață la Nisporeni odată cu deschiderea Incubatorului de Afaceri,care l-a și găzduit. Dacă, inițial, afacerea familiei Cîrchelan era mai mult decât modestă, fiind realizate cel mult 20 de lumânări pe săptămână, în prezent, aici apar săptămânal câteva sute de lumânări.
”Acum, lumânările noastre le puteți găsi nu doar în diferite forme și culori, ci și pe suporturi din lemn, ceramică sau sticlă, ceea ce le oferă și mai multă originalitate”, face o remarcă Angela Cîrchelan.
Și, fiindcă Paștele e tot mai aproape, o mare parte din lumânări au luat forma ouălor pascale. Sunt de toate culorile și mărimile, ornamentate frumos. Vor aduce cu siguranță lumina sărbătorilor sfinte în casele oamenilor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *