Ce fel de Paște fără miel și caș?

Imagine simbol: adevarul.ro

Imagine simbol: adevarul.ro

În aceste zile, carnea de miel și cașul sunt la mare căutare. O știm cu toții, o spune și Dorel Damian, proprietarul unei ferme de oi de prăsilă din Brătuleni. La ora actuală, are 310 oi de rasa ”caracul”, bune și de lapte, și de pielcele.
Primii miei au apărut la stâna oierului din Brătuleni pe 13 martie. A reușit să vândă deja peste 100 dintre ei. ”Anul acesta voi lăsa mai puțini de sămânță, de aceea am avut atât de mulți în vânzare”, a explicat dânsul.
Carnea de miel o vinde, de regulă, la piața din Ungheni, pentru că aici, afirmă Dorel Damian,  cererea e mai mare. ”Oamenii, indiferent dacă au sau nu bani, fac tot posibilul ca să cumpere carne de miel pentru Paște, că așa e tradiția”, spune dânsul, precizând că prețul la carnea de miel a rămas neschimbat față de anul trecut, între 55 și 65 de lei per kilogram.
Cei mai solicitați sunt mieii cu greutatea între patru și șase kilograme. Aceștia, susțin cunoscătorii, au carnea mai fragedă și mai gustoasă. În plus, mielul nu are mirosul specific, pe care-l capătă mai târziu. Sunt solicitați și mieii mai mici, de un kilogram și jumătate. ”Îi cumpără, de obicei, bătrânii, care nu-și pot permite, din pensia lor mică, să ia ceva mai mare. Dar de sărbători fiecare își dorește să guste din miel”, explică Dorel Damian.
Solicitat e și cașul. Prețul pentru un kilogram a rămas la fel neschimbat și variază între 55 și 65 de lei. E puțin, spune oierul. ”Totul se scumpește, dar munca noastră rămâne la fel de prost plătită”, subliniază dânsul.
Pe de altă parte, recunoaște că, dacă n-ar fi exista sărbătorile pascale, mulți oieri s-ar dezide de afacerile lor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *