Of, că iar de rău vorbesc

De o săptămână mă tot gândesc să scriu despre lucruri frumoase. E în ajun de Paște și, mi-am zis, măcar acum să abordez un subiect care să ne inspire optimism, să ne facă un pic mai fericiți.
Ce credeți?
Vinerea trecută vine peste noi anunțul că a fost dejucată o tentativă de asasinare a lui Plahotniuc. Unii au crezut, alții nu. Ceea ce a urmat a fost  de râsul lumii. Ori reprezentanții organelor de forță nu știu cum să ofere informația, ori s-a încercat încă o dată să ne prostească. Pe mine nu m-au convins nici știrile difuzate, nici declarațiile formațiunii conduse de Plahotniuc. La cât de guralivi sunt, cam prea anemică și lipsită de esență a fost acea declarație.
Dar Dumnezeu cu ei.
Luni – o nouă știre. În sfârșit, ceva bun! Spitalul din Ungheni e în fruntea unui clasament al celor mai performante spitale raionale. Când analizez mai atent, rezultatele sunt de acum doi ani, din 2015, când, dacă vă mai amintiți, nimeni nu declara pe la televiziuni că situația s-a stabilizat și că, iată-iată, vom începe a trăi mai bine. Și, cu această ocazie, a topului respectiv, mi-am amintit că actuala guvernare a făcut tot ce a putut ca s-o dea jos pe fosta directoare. Știți de ce? Că a avut nenorocul să fie, în acel moment, dintr-un  alt partid. Ce mai contează că a adus spitalul în fruntea unui clasament. Și, apropo, de două ori!
Of, că iar de rău vorbesc.
Să trecem la un alt subiect. Proaspăt – prospejor. Marea ofensivă contra corupției continuă. Marți, au fost arestați trei primari, vreo doi directori de școală, o contabilă… Din cauza unor licitații trucate.
E de bine. Au încălcat legea, să fie pedepsiți! Dar eu vreau să văd arestați și judecați cei ce au furat și continuă să fure milioane, cei care cu adevărat ne-au sărăcit și-și bat joc de noi.
La noi ce se întâmplă? Este arestat și târât prin instanțe un primar care, vezi Doamne, nu a acționat atunci când un tată îți viola fiica. Nu prea am auzit despre acel mizerabil de tată, dacă poate fi numit tată. De ce nu l-au arătat și pe el cu cătușe pe mâni, scos din casă de mascați?
Vă spun de ce: pentru că nu-i o piedică pentru partidul de guvernământ. Da primarul… Cum a îndrăznit primarul să pună piciorul în prag și să spună: ”Nu, nu trec la voi, în partidul vostru!”.
… Iată că din nou despre rău vorbesc.
Gata. Să vorbim despre pensii. Nu s-au majorat oare ele? Cu 6 la sută! De fapt, nu a fost nici o majorare, ci indexare. În plus, cea mai joasă din ultimii ani.  Oare e un motiv de bucurie pentru cineva care a avut o pensie de 800 de lei și acum o are de 860?
Cine știe, poate că ar trebui să ne bucurăm. La cum pleacă tinerii din țară, mă tem că, în câțiva ani, vor muri de foame bătrânii noștri, iar pensiile le vor vedea o dată la câteva luni. Așa că bucurați-vă astăzi!
Acum stau și mă gândesc: ori eu văd lucrurile doar în culori negre, ori, poate, sunt informată și atunci nu prea mă las prostită? Păcat, mare păcat că cei de ieri și cei de azi ne au de proști.
Dar să termin pe o notă optimistă. Mâine va fi mai bine! Va veni neapărat acel mâine. Mai devreme sau mai târziu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *