Comuna Sipoteni și-a mai făcut un frate

În fotografie: (de la stânga la dreapta) Bogdan Andrei Toader, președintele Consiliului Județean Prahova; Vasile Rață, primarul comunei Sipoteni; Iulian Cristian Bâgiu, primarul comunei Aluniș Sergiu Artene, președintele raionului Călărași.

În fotografie: (de la stânga la dreapta) Bogdan Andrei Toader, președintele Consiliului Județean Prahova; Vasile Rață, primarul comunei Sipoteni; Iulian Cristian Bâgiu, primarul comunei Aluniș Sergiu Artene, președintele raionului Călărași.

Comuna Sipoteni și-a mai făcut un frate. Al treilea la număr și toți trei din România. ”Ești bogat atunci, când familia îți este mare”, a făcut o remarcă primarul de Sipoteni, Vasile Rață.
De Ziua Unirii, pe 27 martie, la Sipoteni a fost semnat, într-o atmosferă cordială, de prietenie, în prezența unei delegații oficiale din județul Prahova, a consilierilor locali și simpli cetățeni, Acordul de înfrățire între comuna Aluniș din județul Prahova și comuna Sipoteni din raionul Călărași.
”Inițiativa de e ne înfrăți cu o comună din județul Prahova îi aparține Ludmilei Sfârloagă, vicepreședinta Consiliului Județean Prahova. Am acceptat, iar dânsa a selectat comuna cu care, se spune, avem multe asemănări, chiar dacă numărul populației comunei Aluniș este cu mult mai mic decât al nostru. Am discutat, ambele consilii au votat unanim pentru înfrățire și iată că am ajuns și momentul de semnare a acordului”, a spus primarul de Sipoteni.
Dânsul susține că aceste înfrățiri sunt destul de benefice. ”Avem ce învăța de la ei. Și ei au trecut printr-o perioadă grea, iar acum pot să vină cu multe propuneri și sfaturi, ca să nu pășim și noi pe aceeași greblă. Unde mai pui că primarul de Aluniș e la al cincilea mandat, deci are o experiență bogată de muncă”, a adăugat Vasile Rață.
Urmare a semnării Acordului de colaborare, s-a convenit că prima deplasare, de cunoaștere, o  va face delegația din comuna Aluniș la Sipoteni. În luna iunie va urma vizita de răspuns a celor din Sipoteni la Aluniș. ”Ni s-a sugerat, totodată, să stabilim cea mai stringentă problemă cu care se confruntă comuna noastră, astfel ca noii noștri prieteni, prin susținerea Consiliului Județean, să poată veni cu un suport financiar. Eu consider că principala problemă rămâne a fi grădinița, care este în construcție”, a menționat primarul Vasile Rață.
Comuna Sipoteni are de asemenea acorduri de colaborare cu o comună din județul Constanța, Mircea Vodă, și cu alta din județul Călărași, Drăgălina.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *