Bat alarma: copiii nu sunt protejați on-line

Imagine simbol: http://dmpdc.md

Imagine simbol: http://dmpdc.md

Autoritățile publice călărășene susțin că nici copiii, nici adolescenții nu sunt protejați atunci când sunt în mediul virtual. În acest sens, vicepreședinta raionului Călărași, Zianaida Bădărău, a organizat o ședință de lucru cu factorii de decizie la tema ”Siguranța copiilor on-line”.
”Am reacționat, urmare a cunoscutului eveniment în care au fost implicați cei doi adolescenți și care a fost atât de mediatizat în ultimul timp. Ne-am întrunit, pentru a discuta despre siguranța copiilor pe internet”, a explicat dânsa.
Unde mai pui că polițiștii călărășeni au depistat câteva cazuri când copiii erau implicați în jocuri periculoase pe internet.  La ședința respectivă s-a decis să se acționeze și în continuare în vederea depistării unor astfel de cazuri. Trebuie să se implice cu toții, nu doar poliția.
”Chiar dacă este o provocare și noi nu suntem încă pregătiți, vrem să monitorizăm în permanență și cu adevărat aceste lucruri, nu să le trecem doar pe hârtie. Batem alarma, ca să prevenim momentele tragice ce ar putea apărea”, a mai spus vicepreședinta raionului.
Autoritățile călărășene speră că structurile competente superioare vor lua decizii clare și vor da instrucțiuni concrete cum ar trebui să acționeze factorii de decizie locali în astfel de situații. ”Noi am făcut așa cum credem noi că e mai bine, dar ar fi binevenite unele sfaturi de la ministerele competente”, a menționat Zinaida Bădărău.
Cu toate acestea, Lina Tataru, coordonatoarea Centrului pentru tineri ”Vita Longa” din Călărași, a declarat că această ședință a fost utilă și chiar necesară.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *