Împreună, timp de jumătate de secol și mai mult

La Hoginești, cuplurile care sunt împreună de jumătate de secol au fost omagiate într-un mod cu totul special. Aici a fost organizată o adevărată sărbătoare, care a purtat genericul: ”50 de ani împreună la bine și la greu”.
Primăria Hoginești, în colaborare cu muzeul, casa de cultură, gimnaziul și biblioteca din localitate, a organizat un eveniment de neuitat pentru 12 cupluri din sat, care-și sărbătoresc, în acest an, nunta de aur.
”Este deja o tradiție. Organizăm, al șaptelea an consecutiv, o nuntă comună pentru familiile ce au ajuns să-și serbeze 50 de ani de căsnicie, ba și mai mult. Vom transmite ștafeta și celor care vor veni după noi, căci e o experiență frumoasă”, povestește Andrei Golban, secretarul consiliului local Hoginești.
La eveniment au participat și copiii celor 12 cupluri, și nepoții, și finii de cununie, și cumetrii. Oaspeți de onoare au fost: primarul Constantin Poştaru, preşedintele raionului, Sergiu Artene,  vicepreședintele Vasile Timofti.
Cuplurile care au rezistat timpului și-au împărtășit reţeta durabilității căsniciilor lor. E vorba și de toleranţă, și de sprijin reciproc, și de încredere, de respect.
”Nici nu știm când au trecut acești 50 de ani”, a recunoscut Ecaterina Bejenaru, care i-a spus un da răspicat celui care avea să-i devină soț pentru toată viața, Alexandru Bejenaru. În luna noiembrie, vor împlini 50 de ani de la acel moment important din viața lor.
Și acum își amintesc cu emoții de clipa în care s-au îndreptat spre altar… ”În acest răstimp, am învățat să avem răbdare, să fim înţelepţi, să cedăm atunci când e cazul”, povestește Ecaterina Bejenaru.
De notat că două dintre familiile omagiate în aceste zile la Hoginești au fost create cu peste 60 de ani în urmă! E vorba despre  Aurelia şi Nicolai Pușcaș, precum şi Eugenia şi Veniamin Roșca. Dragostea, respectul reciproc, răbdarea şi copiii i-au unit pe vecie.
”E o bucurie pentru ei și o plăcere pentru noi că putem să-i sărbătorim, să le acordăm atenția cuvenită, căci ei sunt cei care au muncit o viață întreagă pentru prosperarea localității noastre și nu doar”, a subliniat Andrei Golban.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *