Un alt fel de politică. Nu doar în campania electorală

Biroul consular Ungheni ar putea să-și lărgească gama serviciilor oferite cetățenilor din raioanele Ungheni, Călărași și Nisporeni. Este vorba, în primul rând, despre depunerea jurământului de credință în cazul redobândirii cetățeniei române. Or, la ora actuală, acest lucru se face doar la Bălți și Chișinău, ceea ce provoacă mari incomodități și cozi interminabile.
Subiectul respectiv a fost abordat pe 11 martie, în cadrul întrevederii unghenenilor cu Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.
Dânsul a promis de asemenea că va solicita Ministerului pentru Românii de Pretutindeni să-și revadă modalitatea de finanțare a proiectelor culturale, sociale și de infrastructură. Până în prezent, banii erau oferiți după finalizarea proiectelor, ceea ce constituia un inconvenient serios în realizarea acestora. Aspectele abordate la întrunire au fost multiple , inclusiv problemele redobândirii cetățeniei române, oferirea pensiilor și altor alocații sociale din partea statului român, situația economică din Republica Moldova în contextul acordării unui ajutor rambursabil din partea
României în sumă de 100 milioane de euro, interconectarea energetică etc.
“Am venit la Ungheni, pentru că am obosit de politicieni care apar doar în campania electorală și pe care îi cauți cu lupa după, fără să îi mai vezi decât la televizor. Politica poate și trebuie să fie altfel. Oamenii politici trebuie să înțeleagă că ei există pentru cetățeni și nu invers. Este foarte dificil să cauți încredere și înțelegere în rândurile cetățenilor din Republica Moldova, acolo unde sărăcia și disperarea ucid orice fărâmă de speranță că problemele pot avea o altă soluție decât un pașaport și un bilet doar dus”, a menționat Constantin Codreanu.
Dânsul a promis că va efectua și alte vizite la Ungheni, pentru că asta trebuie să fie atitudinea în raport cu oamenii. În plus, speră să-i molipsească și pe politicienii autohtoni de responsabilitate și consecvență în relația cu cetățenii.
Deputatul a făcut și un apel: orice probleme pe care le întâmpină cetățenii în relația cu statul român să fie semnalate la Biroul Parlamentar din Chișinău, pe adresa str. 31 august 1989, nr. 98.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *