Mașinile din cultura regiunii noastre. Cu ”Dacia” și ”Lada” prin raion

Secția Cultură și Turism Nisporeni și-a făcut un cadou la început de an – un microbuz de marca ”Mercedes” cu capacitatea de 20 de locuri, fabricat în 2007. A costat 460 mii de lei, banii fiind economisiți de instituție în anul 2016.
”Suntem foarte bucuroși, pentru că aveam nevoie cu adevărat de el”, a declarat Aurelia Andronache, șefa Secției Cultură și Turism Nisporeni.  Potrivit dânsei, pe lângă faptul că are toate comoditățile, mai e și econom. ”Microbuzul consumă doar 12-14 litri de motorină la 100 kilometri”, a precizat Aurelia Andronache, după care a adăugat: ”Cultura este un domeniu sărac, care nu-și poate permite cheltuieli mari pentru deplasări, de aceea am ținut cont de acest detaliu”.
Până acum, angajații Secției Cultură și Turism aveau la dispoziție un microbuz vechi, de tip sovietic, care consuma 45 de litri de motorină la 100 kilometri. ”Nu ne prea permiteam să ne deplasăm cu el, fiindcă ne bătea la buzunar”, a mai spus Aurelia Andronache.
Prima deplasare cu microbuzul nou va avea loc pe 3 februarie. ”Vom merge la Ministerul Culturii, la ședința de bilanț a activității în 2016, dar și pentru o donație de carte pentru bibliotecile noastre”, a explicat dânsa.
Spre deosebire de Nisporeni, cei din Ungheni și Călărași nu au cu ce se lăuda la acest capitol.
”Nu avem un microbuz, dar ar fi bine să-l avem”, ne-a spus Dumitru Trifan, șeful Direcției Cultură Călărași. ”Sigur că ne dorim și noi o unitate de transport, care ne-ar permite să ne deplasăm cu colectivele artistice, dar, deocamdată, nu știu dacă putem vorbi despre o achiziție atât de costisitoare”, a menționat și Maria Bolotovici, șefa Secției Cultură și Tursim Ungheni.
La ora actuală, și călărășenii, și unghenenii închiriază, atunci când au nevoie, câte un autobuz. Pentru deplasări de serviciu, cele două secții au la dispoziție câte un automobil: ”Dacia” la Călărași și ”Lada” la Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *