555 de ani = 555 de evenimente

Pentru că, în anul 2017, Ungheniul va sărbători 555 ani de la prima atestare documentară, Primăria a lansat campania ”555 de ani = 555 de evenimente”. Anunțul a fost făcut de către primarul Alexandru Ambros în fața celor care au venit să depună flori la bustul poetului Mihai Eminescu, pe 16 ianuarie curent.
”Nu este vorba doar despre evenimentele organizate de primărie, ci despre toate evenimentele ce vor avea loc în orașul Ungheni și pe care organizatorii vor dori sau vor accepta să le desfășoare sub genericul ”Ungheni – 555 de ani”, a precizat primarul.
Primul eveniment din acest șir a avut loc pe 16 ianuarie și a fost dedicat lui Mihai Eminescu. La bustul  poetului, cu ocazia aniversării de 167 de ani din ziua nașterii sale, s-au adunat zeci de ungheneni, pentru a-i cinsti memoria. ”Urmează alte 554 de evenimente, care vor avea loc sub același generic”, a mai spus oficialul. Oricine poate să se includă în această campanie, contribuind astfel la buna desfășurare a ei.
Reamintim că prima atestare documentară a localității a fost făcută într-un hrisov de la Ștefan cel Mare, datat cu 20 august 1462. Campania, însă, va dura până la finele anului. ”De obicei, unghenenii sărbătoresc Zilele orașului, fără să-și pună întrebarea câți ani are. Noi ne dorim ca oamenii să memoreze această cifră – 555 și să fie mândri de orașul lor”, a explicat Alexandru Ambros.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *