Au dat socoteală poporului

Imagine simbol: Bizlaw

Imagine simbol: Bizlaw

Au muncit un an întreg, iar pe 12 ianuarie au ieșit în fața cetățenilor să le comunice ce au realizat în 2016, cum și unde au utilizat banii publici, ce mai au de făcut în noul an, 2017.
Funcționarii primăriei Nisporeni, în frunte cu primarul Grigore Robu, rând pe rând, au ieșit la raport în fața unei prezențe de peste 200 de persoane, care au venit, în acea zi, la Casa națională de cultură din localitate. ”Primăria Nisporeni organizează tradițional întâlniri cu cetățenii, pentru a-i informa despre activitatea tuturor specialiștilor, inclusiv a primarului în decurs de un an. Și de data aceasta sala a fost plină, iar lumea a ascultat cu atenție despre realizările obținute”, ne-a comunicat Grigore Robu, primarul de Nisporeni, arătându-se satisfăcut de munca îndeplinită atât de el, cât și de echipă.
Dar nu toată lumea e la fel de mulțumită și încântată. ”După părerea mea, în acele rapoarte a fost mult subiectivism, iar pe alocuri din țânțar s-a făcut, cum se zice, armăsar. De exemplu, amenajarea scuarului în numele regelui Ferdinand și restabilirea bustului acestei personalități istorice. N-aș zice că primăria a răsturnat munții în acest caz.
Meritul cel mai mare aparținte unui grup de tineri din Nisporeni”, a opinat Iurie Cărbune, consilier orășenesc din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova.
Potrivit lui Grigore Robu, cea mai mare realizare a primăriei Nisporeni în anul trecut a fost finalizarea cu succes a proiectului de aprovizionare cu apă potabilă a orașului Nisporeni și satelor Vărzărești și Grozești. Iurie Cărbune, însă, consideră că aceasta nu este nici pe departe o realizare, ci dimpotrivă, un exemplu de gestionare proastă a proiectului, care a dus la pierderea unei investiții în valoare de un milion de euro. ”Din păcate, la implementarea acestui proiect a fost aleasă calea cea mai ușoară, dar nu și cea mai bună pentru oameni”, a subliniat dânsul. La final, consilierul liberal-democrat a punctat: ”Eu, dacă aș fi fost în locul primarului, aș fi venit și cu o autocritică, pentru că astfel mesajul ar fi fost mai obiectiv”.
Mai moderat în declarații s-a arătat reprezentantul Partidului Democrat, consilierul Tudor Șeptelici. ”De când e lumea și pământul, cineva nu este mulțumit de lucrul altcuiva. În plus, într-un an de zile, orice ai face într-un oraș, ți se pare că e puțin și că se putea de făcut dublu decât s-a făcut”, a declarat dânsul. În aceeași ordine de idei,consilierul democrat a mai menționat: ”Ținând cont de faptul că primarul e un băiat tânăr, care abia a pășit în domeniul administrației publice, eu cred că e suficient ceea ce i-a reușit să realizeze până acum”.
Pentru anul 2017, primarul Grigore Robu, împreună cu echipa sa de lucru și consilierii orășenești, intenționează să continue lucrul început, dar și să implementeze alte proiecte importante pentru localitate. Unul dintre acestea prevede îmbunătățirea eficienței energetice a sistemului de iluminat stradal, iar altul – construcția sistemului de canalizare în oraș.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *