Un sediu nou pentru secția de boli infecțioase

Spitalul raional Calarasi Imagine: ms.gov.md

Spitalul raional Calarasi
Imagine: ms.gov.md

Secția de boli infecțioase a Spitalului raional din Călărași va trece mai aproape de celelalte secții. Ea va fi găzduită de un sediu aflat pe teritoriul spitalului.
Despre acest lucru ne-a comunicat chiar președintele raionului Călărași, Sergiu Artene.
De fapt, este vorba de un proiect care urmează a fi implementat abia în anul 2018. ”Este vorba de resursele proprii și real ar fi ca proiectul să fie implementat la anul viitor, pentru a nu crea presiuni asupra bugetului”, a explicat Sergiu Artene.
Potrivit dânsului, pe teritoriul spitalului există o clădire nefuncțională, care urmează a fi renovată. Ulterior, secția de boli infecțioase își va găsi locul anume aici.
”În cadrul unei ședințe pe care am avut-o recent, am discutat despre etapele pe care le avem de făcut. Ne propunem ca, în acest an, să avem doar proiectul ce ține de auditul energetic și expertiza clădirii”, a mai adăugat președintele raionului.
La rândul ei, Silvia Bobescu, directoarea Spitalului raional, a declarat că această inițiativă, de a aduce secția de boli infecțioase pe teritoriul spitalului, este una foarte bună. Plus că și cheltuielile vor fi mai mici, din moment ce secția respectivă va fi transferată aici.
”Secția de boli infecțioase se află la o distanță de doi kilometri de la spital și, din această cauză, avem cheltuieli suplimentare ce țin de alimentarea și investigarea pacienților, dar și de deplasarea, pe timp de noapte, a medicului de gardă”, a explicat dânsa. ”Uneori, avem  pacienți gravi și nu ne este convenabil să-i ținem departe. Or cele mai performante aparataje sunt în spital”, a mai adăugat.
Potrivit directoarei, aceasta este unica secție care este situată în afara teritoriului spitalului. ”Atunci când s-a deschis noul spital, am adus aici toate secțiile, aproape, doar aceasta a rămas pe teritoriul spitalului vechi. Dacă o vom transfera și pe aceasta, cheltuielile vor fi optimizate, iar spitalul va fi un tot întreg”, a explicat dânsa.
Secția de boli infecțioase a Spitalului raional Călărași are 20 de locuri, iar anual aici se tratează circa 1000 de pacienți.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *