Mai aproape de civilizație

Imagine simbol: localitati.casata.md

Imagine simbol: localitati.casata.md

Anul care a venit, 2017, are semne bune pentru satul Vărzărești. Circa șase milioane de lei urmează să ajungă în localitate din Fondul Rutier, pentru construcția unui trotuar cu o lungime de 1,5 kilometri, de-a lungul străzii centrale din sat. Vestea bună o cunoaște de pe acum primarul Constantin Ungureanu, tot dânsul fiind acela care a și făcut-o publică, zilele acestea, prin intermediul ”Expresului”.
”Avem deja contractul semnat al proiectului. Sperăm că în 2017, așa cum este prevăzut în document, să implementăm cu succes acest proiect foarte important pentru localitatea noastră”, a declarat primarul, precizând că contrucția trotuarului este mai mult decât necesară în acea zonă, unde Vărzăreștiul se întâlnește cu orașul Nisporeni.
Asta pentru că, potrivit dânsului, în prezent localnicii care merg pe jos sunt nevoiți să împartă traseul cu automobilele care circulă pe acolo, ceea ce este destul de periculos. Unde mai pui că prin zona respectivă zilnic trec zeci de copii spre școală și grădiniță. Iar alți zeci de adulți au drum spre primărie, casă de cultură, bibliotecă și altele.
”Când e timpul bun, lumea merge pe marginea drumului. Dar pe timp de ploaie, se formează glod și oamenii sunt nevoiți să se deplaseze pe traseu, ceea ce poate duce, Doamne ferește, la accidente grave”, subliniază Constantin Ungureanu, exprimându-și speranța că în anul care vine situația se va schimba în bine, iar aceste pericole vor fi reduse la minim. Dacă totul va decurge așa cum și-a planificat aplicantul proiectului, adică primăria Vărzărești, atunci în 2017, în decurs de șase luni totul ar trebui să fie scos în capăt cu bine, iar cel târziu pînă la finele verii viitoare să fie tăiată și panglica la noul trotuar.
De menționat că din cei aproximativ șase milioane de lei, care vor veni din Fondul Național Rutier, pe lângă construcția trotuarului propriu-zis mai este prevăzut să fie construite canale de scurgere ale apelor pluviale. Tot din sursele aceluiași proiect va fi construită și o stație de oprire a transportului public. Ce mai, primarul a dat asigurări, că în final acea porțiune de drum, cu toate elementele sale, va arăta, așa cum ne place să zicem de multe ori, conform standardelor europene.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *