La Sadova. ”E al nostru, dar nu e chiar aşa”

Se pare că, în următorii ani, Sadova Călărașilor se va afla mereu în vizor. Asta, pentru că aici, într-o zi geroasă de iarnă, pe 18 februarie 1975, s-a născut actualul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.
Săptămâna trecută, după memorabila sa vizită la Moscova, în sat a poposit Valentina Ursu, jurnalistă la postul de radio ”Europa Liberă”, și Andrei Popov, fost diplomat, autorul emisiunii televizate ”Diplomația populară”. Ce le-au spus sadovenii despre consăteanul lor?
Părerile au fost împărțite, așa cum a recunoscut din start un localnic. Iată-le:
– Ştiţi în sat cât e de greu? Cumetrii merg pe drum şi să nu zică unul altuia „bună ziua” de aceea că tu eşti cu Dodon, iar tu eşti cu Maia Sandu? Cum se poate aşa ceva?
– Am încredinţat vocea poporului unei persoane, pe care o credem mai competentă şi mai capabilă – Igor Dodon – că el, cât de cât, să aducă o claritate. Îl considerăm destul de competent, ca să găsească o soluţie mai bună, ca populaţia Republicii Moldova să aibă de câştigat.
– Îl avem ca om de cuvânt. Avem în el încredere 99%.
– Și-a început mandatul șocant.
– Igoraș al nostru? Aşa se numeşte el, că e al nostru, dar nu e chiar aşa, că se uită cu totul în alte părţi.
– Din prima zi s-a văzut că el a promis una, dar a început cu alta. Cum zice moldoveanul, a călcat cu stângul.
– Măcar să se uite în sat la dânsul ce părere are lumea.
– Principalul cu miliardul acela, dacă se va ţine de cuvânt, să rezolve problema, ar fi foarte bine. Copiii mei, nepoţii trebuie să plătească toate datoriile, pe care le-au furat cei care mai au şi au mai avut, dar noi trebuie să plătim? Dacă aţi şti ce pensie avem, vă ia groaza: 684 de lei pentru  40 de ani de stagiu de lucru. Şi această problemă, dacă ar fi rezolvată tot de domnul Dodon, ar fi bine. Poate, atunci îl vor susţine oamenii. Dar aşa nu cred.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *