FOTO | Un brad din cauciucuri. Cadou neobișnuit pentru sat

La Ciutești, în această iarnă, a răsărit, chiar în fața casei de cultură,  un brad din… anvelope. Înalt de vreo doi metri, împodobit cu ghirlande și… CD-uri, iar în vârf, în loc de stea – un cocoș. Or, anul 2017, conform  calendarului chinezesc, e al cocoșului.
Sătenii spun că nu au mai văzut nicăieri un astfel de brad. Dar ce mai bucurie pentru copii!
Cel care a creat bradul neobișnuit este însuși directorul Casei de cultură, Grigore Stamati.
”Cine mai poate veni cu astfel de idei năstrușnice, dacă nu aș face-o eu?”, ne-a spus Grigore Stamati, după care a continuat: ”Aveam acest gând de mult timp. Iată că în acest an am reușit să-l pun în practică”. Dânsul a recunoscut, totodată, că ideea nu-i aparține în totalitate. S-a inspirat dintr-un reportaj televizat.
A început să adune cauciucuri de la gospodarii din sat încă din luna noiembrie. În total, a adunat vreo 30. Le-a vopsit în verde, apoi s-a apucat să le asambleze în așa fel, încât produsul final să fie cât mai asemănător cu un brad. ”Am lucrat mai multe zile. Mai întâi, am asamblat bradul pe scena din casa de cultură, apoi mi-am însemnat cum trebuie să stea fiecare anvelopă și, în ajun de Crăciun pe stil nou, am mutat bradul afară”, povestește Grigore Stamati.
Chiar dacă, inițial, exista tentația de a decora bradul și cu luminițe, din motive de securitate, a renunțat la idee. ”Și așa mă temeam că bradul nostru nu va rezista mult timp, iar anvelopele vor dispărea una câte una. Mă bucur să constat că totul stă la locul său. Sper așa să fie până la sfârșitul sărbătorilor”, a făcut dânsul o remarcă.
După 20 ianuarie, bradul va fi demontat, iar cauciucurile vor fi depozitate până la primăvară. Atunci, potrivit lui Grigore Stamati, din ele va fi construit un gărduț în preajma Casei de cultură.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *