Cărți de la A la Z

O nouă inițiativă, un nou proiect al Bibliotecii publice ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni.
”Vă propunem să vă apucați serios de citit. Pentru a vă ghida, biblioteca a inițiat o expoziție nouă, cu genericul ”Alfabetul în cărți”, a anunțat, oficial, Ala Mutilica, șefă de serviciu la bibliotecă, inițiatoarea proiectului respectiv.
De acum încolo, în fiecare săptămână, bibliotecarele de aici vor propune spre lectruă cărți, titlurile cărora încep cu o anumită literă din alfabetul limbii române.
Așa cum e și firesc, prima săptămână a fost dedicată literei A, iar pe masa amenajată cu acest prilej și-au găsit locul zeci de cărți pentru toate gusturile.
Vreți SF? Citiți Isaac Asimov, ”A doua fundație”. Vreți detective? Vă stau la dispoziție ”Aventurile lui Sherlock Holmes” de Arthur Conan Doyle. Au ce alege și amatorii romanelor de dragoste: de la ”Amantul doamnei Chatherby” de D.H.Lawrance și terminând cu ”Alchimia dragostei” de Amanda Quick sau ”Adela” de Garabet Ibrăileanu.
Vă plac poeziile? Bibliotecarele unghenene propun volumul ”Albe cetățile negre” de Ion Hadârcă.  Cei împătimiți de istorie pot reciti ”Alexandru Lăpușneanu” de Alexandru Negruzzi sau ”Amintiri despre Socrate” de Xenofon.
Vine la ”A” și Paul Goma cu ”Arta refugii” sau ”Altina”; și Fiodor Dostoievski cu ”Adolescentul” său, și Molier cu ”Avarul”.
”Încercăm, prin diverse metode, să atragem câți mai mulți cititori în bibliotecă. Ne-am gândit că acest proiect poate să le stârnească oamenilor curiozitatea și nu am greșit”, a menționat Ala Mutilica. A avut dreptate. Cititorii au început să vină. Mai mult, au împrumutat deja unele dintre cărțile expuse.
Cu toate sărbătorile de la început de an, au pășit pragul bibliotecii, până la data de 12 ianuarie, 177 de persoane.
Bibiliotecarele au dat asigurări că, săptămână de săptămână, vor propune spre lectură un număr destul de mare de cărți, căci titlurile sunt variate și încep cu orice literă din alfabet, inclusiv cu Q sau Z.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *