Banii vor veni de la frații de peste Prut

Imagine simbol: Libertatea.ro

Imagine simbol: Libertatea.ro

Vești bune pentru comunele Ciorești și Șișcani din Nisporeni. În 2017, acestea vor beneficia de câte 20 de mii de euro pentru implementarea unor proiecte comunitare. Banii vor veni de la frații de peste Prut.
La finele anului trecut, Consiliul local al comunei Tunari din județul Ilfov, România, a decis să ofere satelor Ciorești și Șișcani, cu care s-a înfrățit pe 16 noiembrie 2016, câte 20 mii de euro din bugetul lor.
”Noutatea, desigur, ne-a bucurat mult și am apreciat acest gest ca pe unul frățesc”, a declarat  Valeriu Guțu, primarul de Ciorești.
Din start, oficialitățile din Tunari au decis ca 5000 de euro să fie utilizați pentru organizarea deplasării unei delegații din Ciorești la ei, de sărbătorile dedicate zilelor localității.
”Vom merge încolo cu colectivele noastre artistice, cu meșterii populari din Ciorești. Sperăm la un schimb de experiență cultural productiv”, a făcut o remarcă Valeriu Guțu.
Cât privește restul sumei, 15 mii de euro, aceștia vor ajunge la destinație pe parcursul anului, dar cu o condiție: ca primăria Ciorești să prezinte ”un proiect comunitar, care va corespunde tuturor normelor legislative românești”.
Valeriu Guțu este încrezut că Cioreștiul va beneficia de acești bani. Dânsul știe deja și cum îi va utiliza. ”Vrem să construim un teren de fitness și joacă pentru copii în centrul satului”, a specificat oficialul, menționând că, în prezent, terenul respectiv este gol și reprezintă un loc perfect unde atât copiii, cât și adulții, ar putea să-și petreacă timpul.
Rămâne doar ca schița de proiect să fie așternută pe hârtie și să fie transmisă colegilor și fraților din Tunari.
Am încercat să solicităm și opinia primarului de Șișcani, Vladimir Bodeanu, dar nimeni nu a răspuns la numeroasele noastre apeluri telefonice, pe 9 ianuarie.
Apropo, comuna Tunari este situată chiar în preajma municipiului București. În 1950, a fost inclusă în raionul 1 Mai al Bucureștiului, din care a făcut parte până în 1968.
Conform recensământului din 2011, populația comunei Tunari este de 5336 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior, din 2002, când se înregistraseră 3804 locuitori.
Amintim că pe 10 aprilie 2016, sute de primari din Republica Moldova, printre care și 24 de primari din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași, s-au deplasat la București la o conferință a reprezentanților comunităților locale din România și R. Moldova, organizată de Platforma Unionistă ”Acțiunea 2012”, și care a avut drept scop inițierea acțiunilor de înfrățire între localitățile de ambele maluri ale Prutului. Iată că, la mai puțin de un an de atunci, acele înțelegeri încep să dea roade.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *