În 2017 vor fi demarate lucrările pentru construcția celui mai mare pod rutier amplasat la Ungheni

Imagine simbol: adevarul.ro

În 2017 vor fi demarate lucrările pentru construcția celui mai mare pod rutier de conectare al Republicii Moldova cu România, care va fi amplasat în localitatea Zagarancea, raionul Ungheni.  Cel puțin așa a declarat ministrul transporturilor, Iurie Chirinciuc, în cadrul unei conferințe. Potrivit lui, acest proiect este finanțat din grantul oferit de Comisia Europeană, datorită căruia se va reduce distanța dintre Chișinău și Iași cu 26 km, informeaza UNIMEDIA.
Ministrul a făcut bilanțul de activitate pe anul care a trecut. Astfel, acesta susține că dacă până în prezent se reparau capital doar drumurile naționale, pentru prima dată, vor demara reparația primelor patru coridoare de drumuri locale, care fac legătură între raioanele republicii. În anul 2016 au fost date în exploatare 56 km de drumuri naționale și 66 km au fost reabilitați.
Mai mult, pentru anul 2017, demnitarul își propune că vor fi finalizate lucrările pentru circa 200 km de drumuri naționale.
„Pentru prima dată, după 25 de ani, pe râul Nistru planează un glisor, procurat pentru Bacul Molovata. Nava asigură și pe gheața râului, transportarea cetățenilor și a produselor alimentare”, anunțat Chirinciuc despre o altă realizare.
De asemenea, pentru 2017 o altă prioritate a Ministerului va fi cântărirea din mers al camioanelor de mare tonaj.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *