Un părinte responsabil și conștient = un copil sănătos

Imagine via Sunt Parinte constient/facebook.com

Imagine via Sunt Parinte constient/facebook.com

Campania ”Sunt părinte conștient”, care a luat naștere, anul trecut, la Nisporeni, iată că a ajuns și la Ungheni.
Principalul complice a fost… Academia Copiilor din Ungheni.
Fondatoarea Academiei, Natalia Sajin, a recunoscut că  evenimentul a fost organizat la solicitarea mămicilor.
Pe 22 ianuarie, circa 100 de mămici și tătici din Ungheni au participat la ”Lecția de sănătate”, susținută de cunoscutul medic pediatru din Chișinău, Mihail Stratulat. ”Mă bucur că avem astăzi un număr atât de mare de mămici și tătici, care au venit cu multe întrebări, la care sper să găsim răspunsul. Dacă un părinte este responsabil și conștient, are de câștigat doar copilul”, a remarcat, de la bun început, doctorul.
A urmat o conversație deschisă între medic și tinerele mămici, bazată pe întrebări și răspunsuri. S-a discutat despre viroze la micuți, pneumonii, ganglioni limfatici dar și alte boli specifice copiilor.
”Câți dintre copiii dumneavoastră au avut pneumonie?”, a întrebat pediatrul asistența. O pădure de mâni s-a ridicat în sus. ”Dar câți dintre dumneavoastră, părinți deja fiind, ați avut pneumonie?”. În sală s-a lăsat liniștea. Doar vreo trei mămici au ridicat mâinile.
”Deci, dumneavoastră, având 20-30 de ani, nu ați avut pneumonie. Atunci de ce copiii dumneavoastră ar trebui să aibă?”, a mai adresat medicul o întrebare. O întrebare mai mult retorică.
Mihail Stratulat a a venit și cu un sfat pentru cei prezenți: ”Nu intrați în panică la orice viroză pe care o are micuțul. Aveți puțină răbdare. Doar așa vom avea o generație sănătoasă”.
Marea majoritate a părinților ce au venit la întâlnirea cu Mihail Stratulat au rămas mulțumiți de lecția de sănătate oferită. ”Îl urmăresc pe doctorul Stratulat de mai bine de doi ani. Îmi plac sfaturile dânsului, care m-au ajutat enorm.Datorită lui, știu cum evoluează o viroză, care e perioada acută, ce trebuie să fac, cum să o tratez. Mi-a plăcut această lecție, am ascultat atent și întrebările, și răspunsurile. Multe le cunoșteam, dar am aflat și lucruri noi”, a spus Raisa Diaconescu, mămică a unei fetițe de patru anișori.
”Sper ca această lecție să le fie tuturor de folos”, a conchis și doctorul Mihai Stratulat.
Reamintim că această campanie: ”Sunt părinte conștient” a luat startul la Nisporeni, unde au fost organizate deja șase evenimente de acest gen.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *