FOTO | Călătorie într-o oază de liniște și sănătate

Vedere din zona izvoarelor minerale, Slănic Moldova

Vedere din zona izvoarelor minerale, Slănic Moldova

Trei-patru ore de mers cu autocarul sau automobilul propriu și schimbi peisajul. Nimerești imediat într-un loc fascinant, cu o natură deosebită și iarna, și vara. Dar ce izvoare și ce apă veți găsi aici!
Este vorba de Slănic Moldova din județul Bacău, România. O destinație turistică tot mai cunoscută și recunoscută. Cei ce au fost o dată, vor mai vrea, cu siguranță, să revină.
La început de iarnă, am mers încolo, cu un grup de jurnaliști din Republica Moldova. S-a întâ
mplat, grație Agenției de turism ”Travel Point”, în parteneriat cu Hotelul ”Eurovacanța” și primăriile Slănic Moldova și Tîrgu Ocna.
Un tablou mirific ni s-a deschis în față imediat ce am ajuns la destinație, adică la Slănic Moldova.
Unde mai pui că însuși vicepreședintele Organizaţiei Patronale din Turismul Balnear din România, Ioan Munteanu împreună cu primarul Gheorghe Baciu ne-au întâmpinat cu drag și ne-au vorbit despre oraș, despre realizări, planuri.
Nu degeaba Slănic Moldova fusese botezat cândva  ”Perla Moldovei”. Ei bine, actualii conducători ai urbei își doresc să-i readucă faima de odinioară.
Și ne-a mai spus primarul de Slănic că, în acest an, s-au împlinit 215 ani de când a fost descoperit aici primul izvor cu apă tămăduitoare. Acum, sunt 22 la număr. Iar Ioan Munteanu, susține că aici, la Slănic Moldova, vin tot mai mulți turiști. Sunt toate condițiile și pentru odihnă, și pentru tratament. Ba mai mult. Până și multiplul campion la box, atât al Republicii Moldova, cât și al României, în prezent boxer profesionist în SUA, ungheneanul Constantin Bejenaru, venea des aici pentru a se antrena și a-și recupera forțele.
Și, dacă tot am ajuns prin această zonă, cum să nu vizităm salina din Tîrgu Ocna? Este doar la 18 kilometri de Slănic. Iar un contact cu sarea niciodată nu strică. ”Salina este boțul nostru de aur. Aici, la o adâncime de 240 metri este situată o bază de agrement, în care poți găsi și o sală de teatru, și un muzeu al sării, și chiar o biserică”, face o descriere Cristian Aurelian Ciubotaru, administrator public la primăria Tîrgu Ocna. La capitolul lăcașelor sfinte Tîrgu Ocna ocupă primul loc în România cu cele 14 biserici ortodoxe pe care le găsim aici.
Iată ceea ce le lipsește ambelor orașe, este presă locală. Nici la Tîrgu Ocna, nici la Slănic Moldova nu există vreun ziar local. Oamenii din părțile locului se informează din presa județeană, adică din ziarele care se editează la Bacău.
În schimb, liniștea și aerul curat le poți găsi la fiecare pas pe aici.
Ce mai, vorba multă sărăcia omului. Mai bine să vezi o dată decât să tot povestești. În plus, și costurile sunt acceptabile. Încercați.












📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *