Fii Moș Crăciun pentru Andrei | Totul s-a ruinat într-o clipă. De trei luni e într-o luptă continuă pentru viață

Imagine symbol Sursa: chirurgie.ru

Imagine symbol
Sursa: chirurgie.ru

Nimic nu prevestea drama ce urma să se declanșeze în doar câteva zile. După o vacanță frumoasă, Andrei Marian, un băiat de doar 14 ani din Boldurești, pornea mândru spre școală. Trăia bucuria unui nou început de an școlar. Era deja în clasa a IX-a!
Totul s-a ruinat într-o clipă. Peste câteva zile, la una dintre ore a simțit dureri puternice de cap. Fața i-a devenit palidă, corpul îi ardea ca para focului.
Medicii l-au diagnosticat cu leucemie. ”Nu-mi venea să cred. A fost un șoc pentru mine, căci, până atunci, îl credeam pe Andrei perfect sănătos”, povestește mama băiatului, Veronica Marian.
De atunci a început lupta pentru viață. Băiatul este internat, deja de trei luni, la Institutul Oncologic din Chișinău, iar mama îi este mereu alături.
”Trăim ca într-un coșmar”
S-a schimbat radical și viața întregii familii. ”Trăim ca într-un coșmar. E foarte dureros să-ți vezi copilul de 14 ani cum suferă, iar tu să știi că ești neputincioasă în asemenea momente”, mărturisește Veronica Marian. ”Soțul plânge mai mult decât mine. Acasă are unde se ascunde de ceilalți și să dea frâu liber emoțiilor. Eu, fiind mereu alături de Andrei, nu-mi pot permite să plâng.
Nu vreau să mă vadă plângând”, continuă.
De când băiatul ei e în spital, nu l-a lăsat singur nici o zi. Cu cei de acasă – mai are o fată de 17 ani și un băiat de 10 ani, comunică doar la telefon. Știe tot ce fac ei, ce mănâncă, cum se descurcă.
”Îmi este greu mie, dar și lor nu le este ușor”, spune, după care adaugă: ”Cel mai mic  s-a îmbolnăvit recent și a stat în spital cu tatăl său. Fata a rămas singură acasă, și spăla, și pregătea de mâncare… În plus, învață la Nisporeni, la Școala profesională”.
Bani, bani…
Cu toate acestea, gândurile Veronicăi Marian sunt acum la Andrei. Cine s-o ajute să-și salveze copilul? De unde să ia bani? ”Noi suntem oameni simpli. Eu munceam la brutărie, iar soțul lucrează sezonier la o fabrică din sat. Banii nu ne ajungeau nici până la îmbolnăvirea lui Andrei, darmite acum”, afirmă. Medicamentele sunt scumpe, Andrei mai are nevoie de fructe… Zilnic, spune Veronica Marian, este nevoită să scoată din buzunar cam câte 200 de lei.
Sunt și oameni buni pe fața pământului
Din fericire, mai sunt și oameni buni, care au fost receptivi și i-au venit în ajutor familiei Marian. Bunăoară, o femeie din Chișinău, care a preferat să-și păstreze anonimatul, vine zilnic la spital și îi aduce băiatului fructe și câte ceva de-ale gurii. Le este alături și Asociația ”Viața fără leucemie”.
”Am auzit despre această femeie și copilul ei la puțin timp după internarea în spital. Nu aveau nici de mâncare, nici haine de schimb. Le-am adus cele necesare și am lansat pe rețelele de socializare un apel de ajutor.  Sperăm că se vor găsi oameni buni care îi vor ajuta familia, pentru că lupta cu această boală este de lungă durată și presupune foarte multe cheltuieli”, ne-a spus Elena Iarmolaeva, vicepreșdinta asociației.
Între timp, s-a aliniat la cei care vor să îl ajute pe Andrei și Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei din Nisporeni. ”Am inclus această familie în serviciul ”Sprijin familial”, care presupune acordarea unui ajutor material în valoare de 9000 de lei pentru procurarea medicamentelor, dar și consiliere în caz de necesitate”, a menționat Xenia Axente, șefa direcției.
Pronosticuri?
Medicii, deocamdată, sunt rezervați. ”Totul depinde de primele nouă luni de tratament”, i-au spus Veronicăi Marian. Dânsa e optimistă și vede schimbări în bine. ”Când am venit încoace, Andrei nici nu putea merge. Acum se ridică din pat și poate merge câte puțin”, spune. ”Sperăm că, prin ianuarie, medicii ne vor permite să mergem acasă măcar pe vreo câteva zile, apoi vom reveni să continuăm tratamentul”, mai adaugă.
”Expresul” alături de Andrei
Potrivit specialiștilor, circa 70% din cazurile de leucemie acută limfoblastică – căci de această formă suferă Andrei – se tratează. Deci, șansele băiatului de a învinge boala sunt destul de mari. În vară, ar putea alerga din nou, visând la un viitor cât mai frumos pentru el.
Pentru asta, însă, are nevoie de ajutor. De ajutorul nostru, al tuturor.
Ziarul ”Expresul” lansează o campanie de colectare de fonduri pentru salvarea lui Andrei. Familia lui are nevoie de bani pentru continuarea tratamentului. Orice sumă e binevenită.
Fiți Moș Crăciun pentru Andrei.
Pentru mai multe detalii o puteți contacta pe Veronica Marian la numărul de telefon: 069174162.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *