Cel mai frumos pom de Crăciun din ultimul deceniu la Nisporeni


La Nisporeni, în ajunul primei zile de iarnă, a fost instalat, chiar în centrul orașului, un brad de toată frumusețea.
Coincidență frumoasă: pomul a fost adus pe Piața Ștefan cel Mare din Nisporeni din curtea Liceului ”Ștefan cel Mare” din Nisporeni. Are o înălțime de 15 metri și, de acum încolo, va sta neclintit aici până la finele lunii ianuarie, înfrumusețând orașul spre bucuria și admirația localnicilor.

”De mult timp Nisporeniul nu a mai avut un brad atât de mare și de frumos!”, a declarat cu satisfacție primarul Grigore Robu, după care a specificat: ”Chiar dacă nu este împodobit deocamdată, totuși deja atrage asupra sa privirile încântate ale trecătorilor”. Dânsul a subliniat că nu a fost cheltuit nici un bănuț pentru brad. Or, cei de la Liceul ”Ștefan cel Mare” s-au bucurat să scape de el, căci bradul, cu crengile sale voluminoase, punea în pericol acoperișul edificiului. Astfel, în final, toată lumea a rămas mulțumită: școala – pentru că și-a salvat acoperișul, primăria – pentru că n-a cheltuit nimic, iar orașul – pentru că s-a ales cu un brad demn de admirația tuturor.
Pomul de Crăciun a fost adus în piață mai ceva ca un rege, fiind însoțit pe drum de o escortă de mașini de poliție cu girofarurile și sirenele incluse. Mai mult decât atât, potrivit primarului, din cauza mărimii impresionante, bradul nu a încăput pe strada principală a orașului, iar transportatorii au fost nevoiți să-și croiască o cale de acces spre locul de destinație de pe o stradă adiacentă.
Tot din spusele primarului, angajații mai vechi ai primăriei și chiar ex-primarul de Nisporeni, Ion Gangan, au recunoscut că, în ultimii zece ani, Nisporeniul nu a avut  un brad atât de mare ca acum.
Mai în glumă, mai în serios, Grigore Robu a declarat că în acest an orașul Nisporeni are un  brad mai frumos chiar și decât Chișinăul. Același lucru l-au remarcat și mai mulți internauți pe Facebook. ”Chiar și neîmpodobit, arată mai bine decât bradul din capitală”, a scris Nelu Tulbure. Iar Greta NG a venit cu o propunere: ”Ar fi frumos să împodobească bradul toți cetățenii orașului”.
Și, dacă tot a venit vorba despre această competiție neoficială între orașe, primarul de Nisporeni a punctat: ”Dacă, în acest an, am întrecut Chișinăul, la anul mi-ași dori să ne comparăm cu Bucureștiul”.
Cât privește aprinderea luminițelor de pe brad, în semn de început al sărbătorilor de iarnă, Grigore Robu a recunoscut că, deocamdată, nu poate spune cu exactitate ziua în care va avea loc evenimentul. ”Cert este un lucru: sărbătorile vor începe cât mai curând posibil, astfel încât Nisporeniul să fie în rând cu țările europene”, a subliniat dânsul, precizând că primăria pregătește și alte surprize frumoase pentru nisporeneni în perioada sărbătorilor de iarnă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *