În zi aniversară. De 9 ori NU pentru binele nostru!

toamnaAvem deja 9 ani! Pe 1 noiembrie 2007, a ieșit de sub tipar primul număr al ziarului ”Expresul”. Pe atunci, era ”Expresul de Ungheni”. Acum sîntem Expresul: Expresul de Călărași, Expresul de Nisporeni, Expresul de Ungheni. Mergem înainte.
De obicei, în zi aniversară, începem a ”număra bobocii”: ce lucruri bune am mai făcut, care ne sînt realizările, sîntem sau ba mulțumiți. Noi ne-am gîndit să astabilim ce NU am făcut în acești 9 ani. Am selectat 9 de NU.
Deci:
NU ne-am vîndut! Niciodată și pentru nimic, chiar dacă a mai apărut, din cînd în cînd, cîte un ”michiduță” cu sfaturi și oferte de tot felul.
NU am mințit, nu am manipulat.
NU am alergat după senzații tari.
NU am lenevit. Am muncit și sîmbătă, și duminică, iar vacanțele ne-au fost foarte mici și foarte rare.
NU am trădat. Nu ne-am trădat cititorul, nu am trădat consumatorul de știri. Am spus mereu adevărul.
NU am cedat în fața greutăților, a sutelor de probleme iminente în această țară săracă.
NU ne-am certat. De 9 ani sîntem o echipă, din care nimeni niciodată nu a plecat! Doar, poate, în concediu de maternitate! În fiecare dimineață, fără nici o excepție, ne adunăm la o cafea, care ne unește și mai mult și ne face ziua mai frumoasă.
NU ne-am eschivat să spunem lucrurilor pe nume, dar am făcut-o profesionist, fără bîiguieli și apropos-uri.
NU am renunțat niciodată să studiem, să învățăm, să ne informăm, să fim în pas cu timpul.
Pe 1 noiembrie
Pe 1 noiembrie, vom veni, ca de obicei, la serviciu. Știm sigur că vom primi, în acea zi, multe felicitări cu ocazia zilei de naștere a ”Expresul”-ui. Avem numeroși prieteni, oameni care ne sînt alături și la bine, și la rău.
Pe 1 noiembrie, chiar dacă e zi de marți și avem foarte și foarte mult de muncă, vom găsi, cu siguranță, timp și pentru o cupă de șampanie, și pentru o bucățică de tort. Cum fără asat?
Pe 1 noiembrie, vom ști dacă ne-a mai rămas vreo speranță și dacă Republica Moldova are cu adevărat viitor. Rezultatele primului tur al alegerilor prezidințiale vor fi deja cunoscute.
Pe 1 noiembrie, ne vom aminti încă o dată că, exact cu 181 de ani în urmă, la București a apărut prima revistă românească de teatru, ”Gazeta Teatrului Național”, condusă de Ion Heliade Rădulescu. Tot pe 1 noiembrie, în anul 1928, a fost inaugurat ”Radio România”. Și tot pe 1 noiembrie, în 1949, a apărut  primul număr al publicației germane ”Frankfurter Allgemeine Zeitung”, care și acum, în era internetului și a tehnologiilor informaționale, are un tiraj de peste 300 de mii de exemplare.
Pe 1 noiembrie, vom munci intesn asupra ediției următoare a Expresul-ui, una cu multe știri, interviuri, reportaje, așa, cum de altfel, v-am obișnuit deja.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *