Fac ce vor, dar știu ce fac

voluntariatTinerii din Călărași fac ce vor, dar știu ce fac. Acest lucru l-a demonstrat expoziția ”Fac ce vreau, dar știu ce fac!”, organizată de voluntarii Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor (CSPT) ”Vita Longa” din Călărași la Biblioteca publică raională ”Grigore Vieru”.
”Timp de trei zile, voluntarii centrului au discutat de la egal la egal cu tinerii și copiii care au pășit pragul bibliotecii despre cele cinci probleme ale adolescenților”, povestește Carolina Trigub, coordonatoarea CSPT.
Iar cele cinci probleme principale prestabilite ale tinerilor au fost scrise pe cinci panouri informative:
1. Mă afirm fără alcool, tutun și droguri!
2. Am grijă de corpul meu!
3. Trăiesc fără violență!
4. Am noroc în dragoste!
5. Am grijă de igiena personală!
”Mai există și alte probleme, cu care se confruntă adolescenții, dar acestea cinci sunt cele mai frecvente, la care ei se gândesc mai des”, subliniază Carolina Trigub, dânsa fiind și psiholog de profesie.
Voluntarii, prin organizarea acestei expoziții, au urmărit, în primul rînd, promovarea Centrului ”Vita Longa”, a serviciilor pe care le prestează acesta, dar și promovarea voluntariatului.
”În plus, voluntarii au vrut să sensibilizeze tinerii referitor la problemele respective, dar și să afle care sunt opiniile lor și cît de informați sunt la acest capitol”, a mai adăugat Carolina Trigub.
Tinerii care au luat cunoștință de expoziție au rămas impresionați de cele văzute și auzite, drept dovadă fiind multitudinea de întrebări care le-au fost adresate voluntarilor. Concluzia nu s-a lăsat așteptată: ”Tinerii noștri chiar au nevoie de informații”, e de părere Carolina Trigub.
Expoziția ”Fac ce vreau, dar știu ce fac!” a fost organizată în cadrul Săptămânii naționale a voluntariatului ”Hai în gașca voluntarilor”, care s-a desfășurat în perioada 17 – 23 octombrie, dar și în cadrul Campaniei ”Ne vedem la bibliotecă”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *