Dovleacul, tratament naturist

Imagine simbol: www.ziuaconstanta.ro

Imagine simbol: www.ziuaconstanta.ro
Imagine simbol: www.ziuaconstanta.ro

Vedeta fiecărei toamne tîrzii, dovleacul aduce numai beneficii organismului. Galbenul-portocaliu aprins ascunde o mulţime de carbohidraţi şi beta-caroten… Dovleacul sau bostanul a devenit cunoscut şi pentru proporţiile sale colosale în comparaţie cu celelalte rude leguminoase.
Totul este bun la dovleac.
Semințele – crude – pot înlocui numeroase medicamente. Ele au puterea de a elimina viermii intestinali şi pot fi decisive în vindecarea prostatei. Se recomandă mai ales copiilor, pentru că nu afectează organismul în creştere şi nu sînt toxice.
Pentru cistită se prepară 200 g de seminţe cu 500 ml de apă clocotită – se infuzează seminţele pisate în apa clocotită timp de 8-10 ore. Se consumă fierbinte, cîte 100 ml, de patru ori pe zi, în intervalul dintre mese. Seminţele infuzate, pisate, fierte pot fi considerate o binecuvântare şi pentru optimizarea digestiei şi lactaţiei.
Pentru constipaţie se recomandă zilnic 300-400 g de dovleac crud, pe stomacul gol, cu “puţin ulei nerafinat sau amestecat cu o lingură de tărîţe prăjită puţin pe tigaie uscată (fără ulei). Se adaugă şi o linguriţă de seminte de in, făcute pulbere în rîşniţă de cafea.
Pentru persoanele cu probleme de obezitate, dietele cu 1,5 kg de dovleac pe zi, fiert sau copt la cuptor sînt foarte bune. Se mănâncă împărţit în 5 doze, cald sau rece. Se poate servi stropit cu suc de grepfruit sau lămîie. Pentru arderea mai rapidă a grăsimilor se condimentează cu boia de ardei iute.
Insomnie. Înainte de culcare se consumă 50 ml de suc de dovleac proaspăt, amestecat cu o linguriţă de miere de albine.
Pentru imunitate. Se mărunțesc și se amestecă în blender (sau prin mașina de tocat) 300 gr dovleac, 150 gr miere, 1 laim, 1 lămîie, 1 rădăcină de ghimbir, 150 gr zahăr brun. Amestecul obținut se pune la rece; se ia cîte o lingură de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mîncare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *