De patru ori ”Da” pentru ”Oi, moroz, moroz”

Simion CaragiaUn nisporenean a făcut furori la ”X Factor”, unul dintre cele mai tari show-uri televizate din România. El a obținut patru de ”Da”, după ce a interpretat o piesă în limba rusă – ”Oi, moroz, moroz” .
Este vorba de Simion Caragia, în vîrstă de 21 de ani. S-a născut la Nisporeni, la Nisporeni și-a petrecut o parte din copilărie. ”De Nisporeni mă leagă cele mai frumoase amintiri din copilărie. Acolo m-am născut și am crescut, de acolo mi se trag rădăcinile”, a declarat dînsul pentru ”Expresul”. Chiar dacă locuiește mai bine de zece ani la Timișoara, a spus că nu va da uitării niciodată orașul natal.
Este un tînăr foarte talentat, supranumit de presă ”băiatul cu chip de poveste din Nisporeni”.  A absolvit facultatea de teatru la Timișoara și visează să cînte.
Imediat ce a ieșit în scenă, a impresionat și publicul, și juriul. A avut o prestație excelentă, iar vocea sa i-a cucerit pe toți. A interpretat un cîntec rusesc, ”Oi, moroz, moroz”, mărturisind că i-l dedică amintirii surorii sale, care s-a stins cu ceva timp în urmă. Așa simte, că e piesa cea mai potrivită. A mai interpretat și o piesă în engleză.
”Ai creat cel mai sensibil moment din tot sezonul X Factor”, avea să mărturisească Delia, interpretă de muzică pop, una dintre jurați. ”A fost pătrunzător”, a spus și solistul ”Carlas Dreams”, membru al juriului.
Nu a rămas indiferent nici Ștefan Bănică Jr. ”Băiatul ăsta nu a făcut nimic. A stat, pur și simplu, și a umplut toată scena – un singur om! Asta înseamnă un moment artistic. Și e pentru prima oară cînd spun și eu, în acest sezon, unui concurent: Mulțumesc”, a recunoscut dînsul.
Felicitările nu mai contenesc să vină pe pagina de Facebook a lui Simion Caragia.
”Felicitări! Mă bucur din suflet că ai avut curajul să îți urmezi visele și să îți dezvălui minunata voce cu care te-a înzestrat Dumnezeu. Multă baftă în continuare”, scrie Larryanna Anne-Marry. ”Am stat atîția ani în aceeași clasă și nu am știut cît poți fi de talentat și că ești un geniu! Ai fost mereu foarte modest și liniștit”, a postat Nicoleta Drăghici. ”Bravo de aici, din Italia! Simioane, ești mîndria Șendrenilor”, îi scrie Svetlana Tîmbur. ”Nu am cuvinte. Ne-a emoționat profund. Trebuia să vină și acest moment”, a scris Ilia Rodica.
Și a venit momentul. Momentul în care sînt mîndri cei care-l cunosc personal, dar și tot Nisporeniul.
Apropo. Atunci cînd materialul era deja gata pentru tipar, am reușit să discutăm și cu mama lui Simion Caragia, Tatiana. De la ea am aflat că Simion a învățat la Ungheni în clasele primare, unde învățătoare i-a  fost Ludmila Sanduleac. Sora lui, Elena, a învățat la Liceul ”Gheorghe Asachi”.
Trei ani a locuit familia Caragia la Ungheni, apoi, după tragedia care s-a abătut asupra lor, cînd Elena a decedat, au trecut cu traiul în Timișoara.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *