Cu un poclon, s-a dat șfara în țară

14591878_599422003578934_8612221899815375278_n La Biblioteca Publică Raională ”Grigore Vieru” din Călărași a luat naștere un nou proiect. Un proiect ce presupune multă relaxare, distracție, dar și învățătură.
Este vorba de Clubul intelectual ”Enigma”, care a luat startul pe 2 octombrie, în cadrul campaniei naționale ”Ne vedem la bibliotecă”.
”Acest proiect se va încadra perfect în campania respectivă, pentru că fiecare ședință o vom organiza aici, la bibliotecă. Deci, chiar ne vom vedea la bibliotecă, duminica, de două ori pe lună”, explică Galina Agafița, directoarea bibliotecii.
Cum să nu vii la bibliotecă, dacă angajații de aici au elaborat o invitație neobișnuită, în stilul uricelor lui lui Ștefan cel Mare, care a stîrnit curiozitatea celor care au primit-o.
”Instinctă față, din partea divanului, zis și comitetul organizatoric, la împreunarea istoricească a fețelor cu vîrste și gusturi diferite pentru a-și organiza odihna, noi, biscișnici ale gloatei, dregători ai divanului, venim către domniile voastre, cu un poclon și dăm șfara în țară…”, se menționează în acea invitație.
I-au dat curs peste 25 de persoane. ”Prima întîlnire a fost una de relaxare, am făcut cunoștință și, totodată, am schițat ce și cum vor decurge celelalte întîlniri”, spune directoarea bibliotecii. Totodată, fiecare participant și-a dat acordul ca să fie membru al Clubului intelectual ”Enigma”, care va avea un președinte și un vicepreședinte. Clubul are deja sigla sa, care reprezentă un măr, dar și un motto: ”Ne vedem la bibliotecă”.
Potrivit Galinei Agafița, în cadrul clubului se vor discuta diverse subiecte și cărți, cei prezenți vor învăța să gătească, vor cînta, vor veni cu idei noi și se vor relaxa. ”Vrem ca fiecare participant să se simtă lejer atunci cînd vine la bibliotecă, să se relaxeze, dar și să învețe lucruri noi și utile din diferite domenii”, mai spune directoarea, după care concluzionează: ”Nu am nici un dubiu că acest club al intelectualilor va avea succes”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *